Leoš Mareš má telku za pár milionů aneb jak se dělá reklama

Tak už jste to taky četli, že ? Leoš Mareš má novou televizi a byla pěkně drahá.. Nejdřív mě ta zpráva moc nezaujala. Leoš Mareš si své peníze vydělal a může si za ně koupit co se mu zlíbí. Ať se to některým závistivcům líbí nebo ne ...

To, co mne přinutilo k napsání tohoto článku je doba, ve kterou nám média tuto informaci poskytla. V době, kdy nás ohrožuje finanční krize, kdy tisíce lidí přicházejí o práci a kdy všichni zvažují, zda mají dobře uložené své úspory a netuší jak to vše dopadne.

Zveřejnění informace o nákupu obří televize je jistě dobře zvolená reklama a Leoš asi dobře ušetřil. Firmě se zdarma dostalo publicity o které si mohla nechat snít. Leoš Mareš se v médiích pohybuje a pochybuji, že informace do médií unikla aniž by o tom věděl.

Moderátor udělal v Čechách zajímavou kariéru a ukázal, že moderovat doopravdy umí. Někteří lidé ho zbožňují, jiní nenávidí a jeho pěvecká vystoupení v kožichu si jistě pamatuje každý.

V médiích je poslední dobou dost často. Naposledy se oženil a aféra s údajnou prostitukou živila bulvární deníky také pěkně dlouho. Jistě Leoš je showman, ale každý si na druhou stranu přeje, aby jeho mediální obraz byl spíše dobrý než špatný.

Zveřejněním informace o nákupu obří televize si ale spíše uškodil. Možná dostal televizi se slevou a firma si přišla na své, ale v současné době, kdy ti co přišli o práci  řeší jak vyžijí další měsíc, si tuto informaci měl spíše nechat pro sebe.

Pokud s firmou spolupracuje v oblasti marketingu, tak se mohl jistě domluvit na jiné propagaci a zakoupenou televizi odvézt bez mediálního humbuku domů. Pokud informace do médií jen unikla, tak se měl postarat, aby se mu to nestalo.

Každá veřejně známá osoba má určitý mediální obraz a upozorňovat na sebe nákupem televize za pár milionů nebyl až tak dobrý mediální tah. Ani mediální, ale koneckonců možná ani lidský.

www.blankafay.com

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Blanka Fay | čtvrtek 9.10.2008 20:46 | karma článku: 35,54 | přečteno: 14409x