Kateřina Neumannová mě trochu zklamala..

Bylo mi dvaadvacet let, když jsem se poprvé a naposledy setkala s Kateřinou Neumannovou. Prohodily jsme pár slov, během jejího letního tréninku na Zadově. Vždycky jsem jí jako člověka i sportovkyni velice obdivovala.

Ne pro ty medaile, které přišly až později, ale možná pro to nasazení, pokoru a lidskost.

Během těch několika vět jsem pochopila, jak neskutečně velké oběti člověk přináší, pokud se rozhodne být profesionálním sportovcem světového formátu.

Kateřině Neumannové se to podařilo. Na ten závěrečný finiš v Turíně a Zlatou olympijskou medaili snad nezapomene nikdo z nás.

A když jí po dojetí do cíle vběhla do náruče její malá dcerka Lucie, tak mě napadlo, že Katka Neumannová dosáhla všeho, co si přála.

Ve své profesi dosáhla neuvěřitelných úspěchů a její malá dcerka pro ni byla neskutečným štěstím asi jako pro každou matku.

Po ukončení sportovní kariéry se Kateřina Neumannová vrhla do nové profese, která jí v očích veřejnosti doslova zlomila vaz.

Všichni víme, s jakým finančním mankem dopadlo Mistrovství světa v Liberci.

Nepatřím k lidem, kteří soudí a odsuzují. Nepatřím k lidem, kteří závidí, že se má někdo dobře, když já mám zrovna hluboko do kapsy.

Jakmile ale vyšlo najevo, že některé soukromé akce její a jejího expartnera byly placené nejspíš z peněz určené pro šampionát v Liberci, tak i já jsem začala trochu pochybovat.

Rozhovor s Kateřinou Neumannovou v MF Dnes je sice dojemný, ale mě bohužel nepřesvědčil.

Ano, je smutné, že se zklamala ve svém již bývalém životním partnerovi Josefovi Jindrovi, ale to jí bohužel nezbavuje zodpovědnosti z toho, že některá její manažerská rozhodnutí byla chybná.

Ať už k nim dospěla sama či pod vlivem Josefa Jindry.

Nejsem si vědoma toho, jestli se Kateřina Neumannová někdy omluvila za to, že veškeré peníze za neprofesionálně zkalkulované Mistrovství světa půjdou z kapes daňových poplatníků.

Možná by tak měla učinit, aby lidé pochopili, proč musí v ekonomicky náročné době platit něco, co se jich netýká.

Třeba pak Kateřina Neumannová získá zpět své dobré jméno, ale bojím se, že už je hodně pozdě. 

 

 

 

P.S. Pro vytvoření vašeho vlastního názoru doporučuji aktuální články týkající se šampionátu na serveru idnes.cz či aktualne.cz

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Blanka Fay | sobota 2.10.2010 7:10 | karma článku: 46,93 | přečteno: 24817x