Fenomenální Železná lady v podání Meryl Streep..

Máte rádi politiku? Já také ne, ale film o životě Margaret Thatcher v podání Meryl Streep si prostě nesmíte nechat ujít. Jen málo herců nemá potřebu být za každou cenu sami sebou, ale úplně se odevzdají postavě, kterou hrají. První, co vás po pár minutách zhlédnutí filmu napadne je: „ Je tohle opravdu Meryl Streep?“

Otázku, zda je to opravdu Margaret Thatcher si vůbec nekladete. Její dikce, gesta a neústupnost jsou patrné z každého pohybu.

Možná jsem chvíli pochybovala, zda nepůsobí postava baronky Thatcher až moc srdečně. Možná ano a ani se nedivím. Točit film o legendě, která stále žije, není nic jednoduchého. Film se zaměřuje nejen na politickou kariéru expremíérky Velké Británie, ale hlavně na její soukromí a její vlastní bitvy.

Snahu být jinačí a jednat, snahu činit nelehká rozhodnutí a dokázat za ně převzít i odpovědnost.

Dnes v noci Americká filmová akademie uděluje své ceny. Meryl Streep je nominovaná již po sedmnácté!

Okouzlila nás v Kramerové versus Kramer, Ve vzpomínkách na Afriku či Hodinách. V nekompromisní šéfredaktorku se proměnila ve filmu Ďábel nosí Pradu a v muzikálu Mama Mia ukázala i svůj pěvecký a taneční potenciál.

V Madisonských mostech byla ženou, která dala přednost své rodině před svým srdcem. Francouzova milenka či Shophiina volba ukazují hloubku a geniálnost jejího herectví.

Jen málo amerických hereček si dokázalo vybudovat svojí kariéru a zároveň být i spokojenou matkou a manželkou.

Jistě nás zaujme i dalšími rolemi, ať už Oskara za pár hodin získá či ne, ale jak říká její hrdinka ve filmu Železná lady.

„Důležité je něco udělat a snažit se o to a ne snažit se být někdo.“

Meryl Streep se někým stala, právě proto, že je ochotná se plně vžít do svých postav či se v nich úplně „ztratit.“

Věřím, že baronka Margaret Thatcher byla ztvárněním své osoby herečkou Meryl Streep více než potěšena a doufám, že akademici budou také.

Tolik výjimečných hereček na světě totiž není..

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Blanka Fay | pondělí 27.2.2012 3:05 | karma článku: 18,40 | přečteno: 1363x