Chcete moje peníze aneb co by nám měl lékař poskytnout ?

Ačkoli podnikám a platím zdravotní pojišťovně myslím nemalou částku za své pojištění, tak první týden nemoci volím tradiční postup..Teplý čaj, vitamíny, hodně ovoce a zeleniny a dostatek spánku...Pokud nemám horečky, tak k lékaři hned neběžím, protože rady typu, tak paralen a odpočívat už znám nazpaměť...

Tentokrát to bylo trochu horší, blížil se druhý týden mojí nemoci, teploty nepřestávaly a bylo mi pořád dost mizerně..Se značnou skepsí jsem se tedy vypravila ke své lékařce.

Značně vyčerpaná jsem vyseděla hodinu v čekárně a pak jsem se konečně dostala na řadu...

Popsala jsem lékařce všechny své potíže s tím, že mi je dost špatně a trvá to už přes dva týdny..Trochu podrážděná, aby mě lékařka s radou to chce paralen a odpočívat neposlala zas domů jsem pravila. Za tu dobu, co jsem u vás paní doktorko, jste mě nikdy neposlala na krevní testy..Jedná se o dobu asi pěti let.No to máte pravdu pravila lékařka a jala se vyplňovat dotazník na odběry krve.. V zoufalosti jsem ze sebe vypravila, že jsem si sehnala nějakého imunologa a že tam jdu v pátek.. Tak si přijďte pozítří pro ty výsledky a  si to můžete vzít sebou..

Na odběrech jsem zjistila, že mám předepsané jen ty základní odběry, žádné speciální viry, EBV apod.

Otázala jsem se, co by se stalo kdybych chtěla vědět zda mám v těle protilátky na viry apod.

No to by jste si musela zaplatit. Paní doktorka za to platí.. No nevím komu za to paní doktorka platí, ale očekávám, že když si platím zdravotní pojištění okolo 1500,- měsíčně a jdu k lékaři jednou za rok, tak by to snad paní doktorku ani pojišťovnu finančně nezničilo..

Testy nic moc neukázaly a mě bylo pořád mizerně. Značně v potícím se stavu jsem si došla pro výsledky..Tak co mi to může být, když je mi pořád tak mizerně, tázala jsem se? To je pořád viróza? Lékařka zavrtěla hlavou, že neví. No vždyť jste si to po známosti domluvila s tím lékařem kam jdete zítra..

Ano, po známosti. Vypáčila jsem z kamarádky číslo na jejího lékaře, který je důsledný a hodně jí pomohl..Nemůžu přece  marodit skoro dvě třetiny roku a čekat, že se to samo spraví.

Jistě, pojišťovna chce moje peníze. Je to přece zákonná povinnost zaplatit si zdravotní pojištění. Co když já ale také něco chci, lékaře který se mi bude věnovat a dělat dobře svojí profesi.

Nechci protekci, jen až mi bude příště mizerně, tak třeba tu normální lékařkou pomoc, lékaře který uvažuje a hledá s vámi východisko, protože jestli se mám léčit sama, tak by to pojištění nemuselo být povinné, ale spíše dobrovolné. Copak chci od svého lékaře tak moc?

www.blankafay.com

 

 

Autor: Blanka Fay | úterý 21.10.2008 0:06 | karma článku: 21,41 | přečteno: 1611x