Proč jsi ten náklaďák nezastavil, Ivane?!

Události z poslední doby nás přesvědčily, že všechno zlé, nepříjemné a trapné, co se kolem ČSSD stalo – a že toho není málo – má na svědomí ODS. O tom není pochyb. Připomeňme si několik bodů:

VAJÍČKIÁDA – je přece úplně nepřípustné, aby podobná akce vznikla spontánně, a už vůbec si nemůže někdo myslet, že by to ČSSD svým projevovaným odporem k mladým lidem a patetickým přístupem k celé akci, mohla vystupňovat sama.

ÚTOK NA SOBOTKU – pivo za tři koruny a kampaň zaměřená na obyčejné lidi nemá samozřejmě s útokem na Sobotku vůbec nic společného; útočník je sice bratr soc-demáckého zastupitele, ale stejně ho někdo z tábora ODS musel přesvědčit, aby šel, opil se jako obyčejný buran, a na mírumilovného, křehkého Sobotku, brutálně zaútočil.

 

NEUSKUTEČNĚNÝ MONOLOG PANÍ PETRY – to, že manželky ostatních předsedů odmítly účast v Otázkách VM, je jasná zrada na paní Paroubkovou, která se na tuto událost tolik těšila a důkladně připravovala. Její čas a vzrušení takhle přišlo vniveč. Petře by to nevadilo, šla by do diskuse klidně i sama, jenže Ivan zařídil, aby Václav Moravec nápad s manželkami zrušil. Prostě nehoráznost! (více na jejím blogu)

Dnes jsme se mohli dočíst, že do volebního stanu ČSSD vjel NÁKLAĎÁK. Podle policejní mluvčí se prý s největší pravděpodobností rozjel samovolně. Ha! No to se ještě uvidí! Netrpělivě čekám, s jakým prohlášením přijde Jiří Paroubek, a kdo bude bleskurychle označen jako jasný viník tohoto spiknutí. Byl řidič kamionu nevlastním bratrem Ivana Langera? Proč Ivan Langer nedokázal zastavit rozjetý kamion? Stalo by se to, kdyby paní Nečasová neodmítla diskusi s Petrou Paroubkovou? Na tyto otázky nám Pan Předseda jistě brzy odpoví.

Zkusme se ale na chvilku zamyslet nad zcela nepravděpodobnou alternativou – že by se onen náklaďák skutečně rozjel samovolně. Chce nám tímto Všemohoucí (nemyslím tím Paroubka) něco naznačit? Nebo to byla jen nešťastná náhoda? Není té smůly okolo ČSSD trochu moc? Proč zrovna stan ČSSD a ne třeba nějaký cirkusový? Skutečně chceme, aby tady vládl někdo, kdo – jak se zdá – tu smůlu tak trochu přitahuje? A co na to obyčejný člověk?

Autor: Zuzana Blanářová | úterý 18.5.2010 16:58 | karma článku: 36,50 | přečteno: 2112x