Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Požaduji zákaz prodeje výrobků McDonald's!

Pokaždé, když přijde řeč na zákaz kouření v restauracích a barech, vyrojí se zčista jasna neuvěřitelná spousta „slušných lidí“ (takhle se sami titulují), kteří mě začnou poměrně neslušně urážet tím, jak jsme my kuřáci bezohlední, když jim foukáme kouř pod nos, nebo když jim kouříme do jídla. Každý slušný člověk (dokonce i kuřák) přece ví, že podobné věci se nedělají, a není potřeba mu to zdůrazňovat. Jedna zasloužilá matka mi dokonce pod posledním blogem vyčetla, že jí foukáme (my kuřáci) kouř přímo do kočárku i s dítětem! No to snad nemůže napadnout nikoho, kdo zrovna netrpí laktační psychózou.

Slušnost a dobré vychování těchto lidí šlo dokonce tak daleko, že se nezdráhali napsat, že doufají, že na to kouření brzy chcípnu. Asi v zájmu všeobecného dobrého vychování a společenského blaha... nebo co...

Mým cílem přitom nebylo hájit a podporovat kouření, nýbrž poukázat na absurdity těchto (a podobných) zákazů, a vyjádřit s nimi nesouhlas. Vždycky se při podobných debatách ale najdou tací, kteří slovo „zákaz“ evidentně doslova milují, a kteří kdyby mohli, zakázali by kde co. A přesně pro ty je tenhle článek. Rozhodla jsem se, že jim trochu pomůžu, a přidám jim jeden zákaz k dobru pro případ, že to ještě nemají na seznamu. Pokusím se také použít způsob jejich argumentace a jejich dikci, aby jim to bylo blízké:

ZAKAŽME PRODEJ VÝROBKŮ McDONALD's!

Důvodů je hned několik:

Výrobky McDonald's hnusně páchnou

...a kdo zrovna navštívil jejich prodejnu, ten páchne taky. Sama pracuju nedaleko jedné vývařovny McDonald's a pokaždé, když jdu okolo, zvedá se mi žaludek, když musím projít tím mrakem těžkého, mastného vzduchu, který zamořuje okolí široko daleko a určitě ještě navíc přispívá ke globálnímu oteplování. Beztak.

Když jedu v práci výtahem s kolegou, který sobecky drží v ruce právě zakoupený oběd v tašce s tou žluto-červenou vlnovkou ve tvaru ženského poprsí, musím si vystoupit a počkat na další výtah, abych tím náhodou nenačichla. Takhle snad nesmrdí ani bezdomovci!

Výrobky McDonald's způsobují obezitu

Ti, kteří se pravidelně stravují u McDonald's, nejenže zapáchají, ale navíc jsou obézní. Obezita je příčinou řady zdravotních problémů – od kloubů až po kardiovaskulární systém – a my slušní lidé, kteří se fast foodům vyhýbáme, tak bezmocně doplácíme na léčbu těch, kteří se tím cpou a ničí si sobecky svoje vlastní zdraví. Nejvíc mě pohoršuje, že z toho ani neplatí spotřební daň. V porovnání s nimi alespoň alkoholici nejsou takové vyžírky, protože ti spotřební daň dotují.

McDonald's způsobuje závislost

Podle BBC američtí vědci zjistili, že hamburgery a hranolky způsobují stejnou závilost, jako heroin (pokud jste ještě nezkusili, věřte, že to znamená velkou závislost). Když si k tomu dáte ještě Coca-colu, jste na nejlepší cestě do pekla tuplem. Pokusy ukázaly, že poté, co se krysy přestaly krmit fast-foodovou „dietou“, obsahující 25 % cukru (bez coly), začaly se třást a cvakat zoubkama – tedy se projevovali stejně, jako lidé, léčící se ze závislosti na morfiu.

Navíc McDonald's láká na své vysoce návykové výrobky děti v podobě přidávání hraček do jejich „Happy meals“ a tím si spokojeně vykrmuje budoucí obézní klientelu.

Hamburger od McDonald's je zřejmě vyroben z umělé hmoty

Možná vám v nedávné době neunikl pokus fotografky Sally Davies, která položila právě zakoupený, dětmi milovaný Happy meal, v kuchyni na stůl, a každý den jej fotografovala. K jejímu vlastnímu údivu výrobek neprošel prakticky žádnými (viditelnými) změnami, kromě toho, že ztvrdnul na kámen. Na fotce však nevypadá po šesti měsících o moc jinak, než den první – žádná plíseň ani hniloba. Navíc se to prý tak zvláštně, tajuplně lesklo. Jakoby by to bylo z umělé hmoty! Zázrak! Jen mě mrzí, že na to nepřišli soudruzi z NDR.

 

 

 

 

 

 

 

Výsledky tohoto průzkumu korespondují s tím, že do hlávkového salátu, jehož list zdobí Big Macy – se prý přidává hned 12 různých chemikálií, aby správně voněl, leskl se a křupkal, tak jak má. Tolik chemikálií pomalu není ani v cigaretách.

Zbývá se zamyslet nad tím, co tato výše zmíněná nutriční hodnota daných výrobků, obsahujících zázračné nehnijící maso a chemikáliemi vyšperkovanou zeleninu, dělá s lidským tělem, a kde všude může způsobit rakovinu... Je pravda, že na plicích zrovna asi ne.

No tak ještě že je u McDonald's kouření zakázáno... to by tak ještě scházelo!

Z toho všeho vyplývá, že uživatelé výrobků McDonald's patří na okraj společnosti spolu se všemi feťáky, alkoholiky a kuřáky, a proto by tyto výrobky v zájmu zdraví našich dětí, a záchrany našeho zdravotnictví, měly být stáhnuty z prodeje nejen u nás, ale v celé Evropské unii, nejlépe po celém světě. Porušení tohoto zákazu by mělo být důsledně a přísně pokutováno.

Autor: Zuzana Blanářová | pondělí 8.11.2010 8:18 | karma článku: 32,84 | přečteno: 4336x
  • Další články autora

Zuzana Blanářová

Jak zaručeně (ne)zhubnout

Na úvod jsem chtěla napsat, že tenhle článek nemá nic společného s tím, že jsou tři týdny po Vánocích a se slabšími jedinci, co se považují za silné tím, že si dávají závazky do nového roku. Můj jediný závazek je nedávat si závazky. Ale když jsem se nad tím zamyslela do širších rozměrů, možná to není náhoda, že tento článek vznikl tři týdny po sérii monstrózních vánočních večeří, které jsem si během sedmnáctidenní dovolené dopřála; cesty Boží jsou zkrátka nevyzpytatelné :)

17.1.2014 v 8:26 | Karma: 20,15 | Přečteno: 1909x | Diskuse| Společnost

Zuzana Blanářová

30 lží majora Zemana

Zadala jsem si do Googlu heslo „zeman lhal“. Vyjelo mi 3450 výsledků. Vyfiltrovala jsem si odkazy „zeman lhal“ za poslední měsíc, aby se v tom marastu dalo trochu vyznat. A tady je stručný přehled Zemanových lží za posledních 30 dní - tedy pouze těch, které jsou zdokumentovány v tisku.

28.1.2013 v 8:38 | Karma: 31,87 | Přečteno: 3622x | Diskuse| Společnost

Zuzana Blanářová

Válka s mloky aneb Není Vladimír Franz mlok?

Zatímco se včera Vladimír Franz účastnil živé debaty našeho prezidentského panoptika, já jsem se zúčastnila jeho premiéry ve Státní opeře – Války s mloky. Doufám, že Vladimírovi ta jeho debata stála za to, že o svoji velkou premiéru přišel. Já musím říct, že jsem si ji náramně užila a za sledování jeho debaty bych určitě neměnila.

11.1.2013 v 10:26 | Karma: 17,62 | Přečteno: 2028x | Diskuse| Společnost

Zuzana Blanářová

Cikán mě zas převezl! (z jednoho břehu řeky na druhý)

... je to zkrátka skvělý převozník.

1.8.2012 v 8:33 | Karma: 28,68 | Přečteno: 2534x | Diskuse| Společnost

Zuzana Blanářová

Den otců: Děti umí udělat každý

...je to tak – udělat dítě umí každý chlap. Tedy každý, který k tomu má fyzické vybavení a pokud neexistují žádné biologické překážky. Dokáží to všichni chlapi bez rozdílu, a nedá jim to ani tolik práce. Zasadit semínko do lůna ženy je myslím pro většinu z nich jednodušší než zasadit třeba strom. Samozřejmě za předpokladu, že je tedy k mání dostatečně poddajná a plodná žena, což ale taky není takový problém.

17.6.2012 v 17:51 | Karma: 19,71 | Přečteno: 1636x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Kyjev na Rusko vyslal drony, balistická raketa v Oděse způsobila požár

2. května 2024  7:20

Sledujeme online Ukrajinské drony v noci na čtvrtek poškodily energetickou infrastrukturu v západoruské Orlovské...

Tlaková níže přinese mírné ochlazení. O víkendu bude oblačno, přijdou i bouřky

2. května 2024  6:54

Přímý přenos Silný vítr a nebezpečí vzniku požáru na vybraných místech v Česku hrozí ještě ve čtvrtek, výstrahy...

USA uvalily nové sankce na stovky subjektů. V Rusku, Číně i na Slovensku

2. května 2024  6:49

Spojené státy americké uvalily nové sankce na stovky osob a právnických subjektů. Souvisejí hlavně...

Zřícená dálnice v jižní Číně má již 36 obětí, další pátrání komplikuje počasí

2. května 2024  6:23

Nejméně 36 lidí zemřelo v hornaté oblasti na jihu Číny, kde se ve středu po silných deštích zřítila...

  • Počet článků 69
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4056x
...si můžete udělat obrázek sami. Když kliknete na foto, zobrazí se vám všechny texty, ve kterých se autorka obnažuje až až.