Nebuď "gay", do průvodu se dej!

Jeden můj gay-kamarád řeší momentálně dilema, zda se přidat či nepřidat k homo-průvodu, který se protančí v sobotu z nám. Republiky na Střelecký ostrov. Původně byl rozhodnutý, že půjde - jasná věc - už si koupil nové náušnice a těšil se, že opráší svůj travesti kostým, nahodí podprsenku a make-up a přihodí tak polínko do kotle této duhové energie. Jenže poté, co vyšla na světlo světa pravda o tom, že homosexuálové jsou vlastně devianti, a že se bude oslavovat homosexualismus a spolu s ním nezřízený, a podle arcibiskupa Duky nezodpovědný, nedůstojný a ošklivý způsob života, začalo okolo toho všeho být teplo trochu víc než bylo původně žádoucí.

Najednou to vypadá, že to možná nebude jen uvolněná karnevalová veselice "naleštěných prdelek", jak se původně čekalo, ale že se kromě homosexualistů vydají do ulic i příznivci dalších –ismů, zejména extremismu a konzervatismu. Chudáci homouši teď přemýšlí o tom, jak budou na těch vysokých podpatcích zdrhat před náckama po pražských dlaždicích a jestli mají vůbec vyrazit, protože se bojí, že dostanou přes držku tak, že se jim rozmaže rtěnka.

„To je teda pěkně ‚gay‘“, říkám si v duchu, ale snažím se kamaráda utěšit, že to určitě nebude tak horké, že naše policie se o to určitě postará (nejsme přece v Anglii) a navrhuju, ať si prostě vezme do kabelky pro jistotu cvičky a slzák; on na to, že jo, že to je dobrej nápad, že kdyžtak může těma cvičkama nakopat útočníky do rozkroku. Ještě že je s těma teploušema taková legrace – říct něco podobného lesbě, tak určitě dostanu přes držku já.

Mimochodem, tohle je něco, co mi vrtá už delší dobou hlavou – čím to je, že gayové jsou tak zábavní, umí si ze sebe dělat legraci (většinou), rádi se baví, tančí a laškují, zatímco lesby jsou většinou nudné, paranoidní a urážlivé pseudo-intelektuálky, které furt na něco brblají.  Fakt to nechápu, ale moje zkušenost je taková, že když se zeptáte gaye, jestli je gay, tak na to téma vždycky nějak zavtipkuje nebo nahodí smutný obličej proto, že to není očividné a musíte se na to ptát; zatímco když se zeptáte lesby, jestli je lesba, tak vám dá půlhodinovou feministickou přednášku na téma rovnoprávnosti mužů a žen.

Já hlavně doufám, že to gayové v sobotu nevzdají, neroztřesou se jim z těch nácků kolínka a postaví se k tomu tak chlapsky, jak to jen jde. O lesby strach nemám, ty už určitě mají připravené transparenty a pilují nejen závěrečné znění svých politických hesel, ale i ocelové špičky svých bot.

A já už se těším, až si v sobotu lehnu jakožto správná heterosexualistka na Střelák s foťákem v ruce a počkám si tam na ně :) A jestli náhodou na nějakou tu bitku gayů skutečně dojde, bude to určitě podívaná k popukání.

Autor: Zuzana Blanářová | čtvrtek 11.8.2011 14:15 | karma článku: 19,35 | přečteno: 1997x