Fotoblog: Prague Pride 2011

Nastal očekávaný den - nejteplejší den v Praze - 12. srpna 2011. Na počasí sice neměla vliv ani vysoká koncentrace teplých barev duhového průvodu, ani globální oteplování, docela příhodné počasí vlastně ale bylo, protože bylo takové bláznivě aprílové - chvilku slunce, chvilku liják, zřejmě se někde nad Střeleckým ostrovem skutečně vytvořila duha, která celou akci zastřešila, aby v tom primátor nebyl sám.

Musím se přiznat, že osobně jsem se ten den projevila taky naprosto "gay" - a to když jsem se probudila po pátečním večírku v půl jedné po poledni při myšlence na to, že mám v plánu vyrazit za 30 min nafotit v centru Prahy gaye, prchající před náckama na vysokých podpatcích, zavřela jsem ještě oči s tím, že mi za to mi ti gayové nestojí. Liják, který se zrovna venku spustil, mi na energii ani entuziasmu rozhodně nepřidal. Usnula jsem znovu při myšlence na chudáky homosexuály, kteří se celé dopoledne čančali a teď se jim to všechno rozmaže..

Po snídani jsem si s výčitkami svědomí přečetla alespoň online zprávy, abych zjistila, jak to probíhá. Dočetla jsem se, že zmokli hlavně protestující lidovci, a že jakémusi (zřejmě příliš) zapálenému křesťanskému (?) "demokratovi" zcenzurovali transparent s citátem z Bible. No nic, po přečtení zpráv jsme si pustili film a nenápadně sledovali počasí, které bylo jak na houpačce. Okolo čtvrté hodiny jsem se konečně cítila dost odpočatá a silná na to, abych se na tu slávu šla podívat osobně. Dokonce začalo svítit sluníčko, takže nebylo výmluv.

Moc dlouho jsme to tam ale nevydrželi, podle mě to byla celkem nuda - čekala jsem trochu víc vášní a emocí. Snad to při příštích ročnících homosexuálové trochu víc rozjedou.. Některé "kousky" ale přece jen stály za to, posuďte sami:

Na cestě na Střelecký ostrov jsme potkali samotného a opuštěného - hádám že - křesťana, co šel po opačné straně mostu než všichni ostatní. Snad to nebyl ten samý, kterému lidovci zakázali transparent s citátem z Bible: "Nebudeš obcovat s mužem jako s ženou. Je to ohavnost." Pánbu ví:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Homosexuálové se k sobě tulili do duhových barev:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Někteří homosexuálové vypadali docela hardcore - ti by to snad nandali i těm náckům, kdyby na to přišlo:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A jiní byli zase přesný opak:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ale všichni se zřejmě měli hrozně rádi:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No ale někteří si prostě přišli jen zaflirtovat:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A všechno to natáčela kamera:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Když Muž po návratu domů viděl, jak jsem trochu zklamaná nad nedostatkem vášní a akce, namaloval mi alespoň obrázek na památku - jak to mohlo vypadat, kdyby došlo na bitku gayů s náckama:

Autor: Zuzana Blanářová | neděle 14.8.2011 15:16 | karma článku: 14,02 | přečteno: 1748x