Co takhle všechny kuřáky rovnou pozabíjet?

Troufla bych si tvrdit, že kuřáci jsou nejdiskriminovanější skupinou v našich zeměpisných šířkách. Kromě obyčejné DPH si (narozdíl od většiny ostatních) připlatí na spotřební dani, která vlastně už tak slouží tomu, že pomocí ní přispívají do systému všichni ti, kteří si dobrovolně prohulujou plíce, či prolévají játra, kde čím (nebo oboje). Kuřáci jsou ale vyjímeční tím, že ani tohle nenažranému státu nestačí a začnou možná na úkor všech, kteří holdují jiným zdraví-škodlivým neřestem, platit ještě větší odvody na zdravotním pojištění.

Můžeme se jen marně ptát, kde je nějaká spravedlnost. Proč např. spotřební daň neplatí každý rodič, který dotáhne k McDonald's svého vyžraného potomka? Co takhle naúčtovat vyšší zdravotní pojištění taky všem těm, kteří pijí – třeba jen příležitostně – alkohol, a taky všem těm, kteří se hovadsky přežírají a jsou tak tlustí, že si ani nečupnou? Navrhuji, aby vyšší zdravotní pojištění platili taky všichni ti, kteří pravidelně necvičí a myslím, že vůbec ze všeho nejvíc by měli platit všichni ti, kteří skončili na drogách nebo si vlastní vinou způsobili nějaký úraz.

Pořád nechápu, proč zrovna kuřáci musí doplácet na to, že ve svém životním stylu někde hřeší (nehledě na to, že na to doplácí prostřednictvím spotřební daně). Nějaké neřesti máme přece v životě všichni, a kdo říká, že ne, s tím musí být pěkná nuda.

Už slyším ty námitky, že kuřáci svou neřestí ohrožují své okolí. Jenže v tom případě by navíc měli platit např. všichni řidiči, kteří tím, že řídí, okolí ohrožujou taky. Neříkejte mi, že taková léčba po vážné auto-nehodě přijde o moc levněji, než léčba rakoviny. A co teprve ty zplodiny, které musíme všichni čuchat? Ty karcinogenní nejsou? A kdyby výrobci potravin přestali cpát do všeho éčka, tak nádorů určitě taky ubyde.

Tak já fakt nevím. Když jsou ti kuřáci taková verbež, která přijde tu naši jinak zdravou společnost tak draho, nebylo by výhodnější je rovnou postřílet? Co vy na to? Už se těším, jak mě – odnaučenou nekuřačku – jistí odnaučení kuřáci v diskusi rozmasakrujou na padrť alespoň virtuálně, oni jsou to totiž hrozní „humanisti“, když přijde na jejich práva.

Nevidím v tom zkrátka žádnou spravedlnost a myslím, že je potřeba, aby někdo začal vážně bojovat za práva kuřáků. Uvědomme si, že kuřáci jsou nespravedlivě segregováni a vyháněni do větru a deště (Velká Británie) nebo izolováni v neprodyšných buňkách (na letištích).

Navrhuji založit Stranu Univerzálních Citlivých Kuřáků (SUCK), přidat se mohou kuřáci všeho druhu.

Autor: Zuzana Blanářová | úterý 12.7.2011 10:18 | karma článku: 34,23 | přečteno: 2434x