RIP Evropská jednota

Odpůrci Evropské unie jásají nad odchodem Británie a slaví prohru EU. Leč situace je naprosto odlišná. Ten kdo prohrál, je Evropa.

Nesnáším EU. Její současné vedení a směřování je cestou do záhuby. Místo hájení zájmů Evropy dělá vše proto, aby ji zničila. Přesto věřím v myšlenku Evropské jednoty a považuji ji za klíčovou pro naši budoucnost. Pokud Evropa nebude jednotná, bude stále ztrácet svoji pozici. Obávám se, že rozpad EU zničí na dlouho jednotu Evropy. Kdykoliv v budoucnu se bude chtít Evropa sjednotit, bude tu strašák EU. (jako se fašismus stal strašákem pro vlastenectví) Domnívám se tedy, že řešením je reforma EU na instituci hájící svobodu jednotlivce a zájmy Evropy a ne její zničení.

Svět se stává stále více globálním, což nahrává velkým a silným státům. Tento jev můžeme pozorovat po celou naši historii, kdy se jednotlivé kmeny spojovaly do menších království, ty pak do království větších. Postupným slučováním menších celků vznikly všechny evropské státy a sjednocení Evropy je jen dalším evolučním krokem. Jen sjednocená Evropa může být rovnocenným partnerem či oponentem USA, Ruska a Číny. Pokud budeme jen souhrn samostatných států, tak budeme rozděleni do sfér vlivů těchto mocností.

V budoucnu nás čeká dobývání vesmíru a to dokáže ten, kdo postaví vesmírný výtah. Aby to Evropa dokázala, musí být jednotná, pokud ne, tak budeme závislí na tom, kdo nám ho dovolí používat. Ale to už jsem trochu odbočil.

Pokud cílem současného neomarxistického vedení EU bylo zničení Evropy, tak právě vyhráli a my tomu ještě tleskáme. Aneb: Při léčbě nemoci se nám povedlo zabít pacienta.

RIP Jednota Evropy.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Blahout | pátek 24.6.2016 13:16 | karma článku: 19,70 | přečteno: 902x
  • Další články autora

Michal Blahout

Mám strach!

24.1.2019 v 17:09 | Karma: 23,30

Michal Blahout

Evropa nebo EU?

13.1.2019 v 19:56 | Karma: 13,19

Michal Blahout

Právo národů na sebeurčení

4.11.2017 v 18:58 | Karma: 19,14

Michal Blahout

Dehumanizace a islám

25.6.2017 v 14:27 | Karma: 32,67