Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Půjde Gaudin do vězení nebo do Bohnic?

Jihočeští kriminalisté obvinili autora publikace nazvané Konečné řešení otázky cikánské, které vévodí myšlenka vystěhovat Romy do Indie.

 Autorovi nyní hrozí až tři roky vězení. Stíhaným je tedy nejspíše člen Zemské rady Národní strany Jiří Gaudin, který je pod studií jako jediný podepsán, ostatní se skrývají za anonymním kolektivem.

"Kriminalisté zahájili trestní stíhání muže ve věku kolem 30 let z Mladoboleslavska pro podezření z trestného činu podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod," řekl mluvčí jihočeských policistů Jiří Matzner, podle něhož Gaudin studii napsal a následně i šířil.

Autor tohoto "vědeckého díla" dochází k závěru, že romské etnikum na území České republiky je vzhledem k současnému stavu a velikosti neintegrovatelné do majoritní společnosti. V kapitole 7, která je nepochybně hlaním důvodem pro zahájené trestní stíhání, se doslova uvádí:

"Program repatriace si klade za cíl navrácení Cikánů do prostředí jim vlastního, do jejich pravlasti, ke které se také často hlásí, tedy do Indie. Autor upozorňuje na účinnost řešení po generace trvajících sporů rozdílných etnik repatriací toho, které na dané území nemá historický nárok. Příkladem možno uvést odsun německé menšiny z prostoru Českých zemí, jenž byl odsouhlasen Společností národů po Druhé světové válce. Česká republika tak byla ušetřena nové vlně etnických konfliktů, které lze téměř sto let po rozpadu Rakousko-Uherska sledovat například na Slovensku, kde se hlasitě ozývá maďarská menšina."

Tolik citace. Autor navrhuje repatriaci - přesídlení Romů do Indie, zřejmě inspirován nepovedenými pokusy bývalého ministra Langera o návraty imigrantů z Česka zpět do jejich zemí s přispěním státní pokladny: "Cikánům bude nabídnuta možnost odchodu do své pravlasti s tím, že veškeré náklady na přestěhování bude hradit Česká republika. V rámci finančního zajištění je počítáno i s určitou odměnou pro indickou stranu, která tak bude motivována k vřelejšímu přijetí svých soukmenovců. Cikáni budou mít možnost obdržet určité kapesné, které si klade za cíl umožnění příjemnějšího startu ve své staronové vlasti." Součástí studie je v závěru uvedený rozsáhlý seznam odkazů na veřejné zdroje informací a díla řady jiných autorů, ze kterých Jiří Gaudin buď citoval nebo na ně uváděl odkaz.

Co k této kauze dodat: s ohledem na nepochybně nerealizovatelnou metodu "repatriace" je sice možné na toto "vědecké dílo" nahlížet jako na dokument namířený proti skupině osob a autora proto stíhat pro spáchání trestného činu, fakticky se ale jednalo spíše o záměrnou provokaci s cílem vyvolat v období před volbami zájem o Národní stranu a získat tak voliče z řad občanů, kteří mají podobné extrémistické názory na řešení romské otázky. Plán se ale příliš nepodařil a Gaudinova iniciativa se obrátila proti jeho "rodné" straně.

Na serveru Národní strany se  můžeme dočíst: K 1.12.2009 rezignují na veškeré své funkce v NS dosavadní členové zemské rady Michal Kubík, Mgr. Jan Skácel a Bc. Jiří Gaudin. Důvody jejich rozhodnutí nebudou zveřejňovány. Zdá se, že to dosavadní vedení této strany přepísklo a zahájilo ústupný manévr. Pan Gaudin v tom zůstane sám nejspíše bez podpory své strany, která nemá v tuto chvíli ani předsedkyni a to od 7.října 2009, kdy odstoupila Petra Edelmannová. Mohl by to také u případného soudního líčení zahrát na lehkou demenci a skončit na léčení v Bohnicích. Faktem je, že jím zpracovaný materiál vykazuje známky slabého ducha. Jeho nápad na repatriaci do Indie je nesmyslný už jen z jednoho prostého důvodu: zemí původu naprosté většiny všech Romů žijících v Česku je Slovensko.

Autor: Jan Bílek | středa 16.12.2009 11:17 | karma článku: 8,85 | přečteno: 1992x
  • Další články autora

Jan Bílek

Je možné, že psi a kočky šíří koronavirus ?

Podle odhadu veterinářů v českých domácnostech žijí zhruba 2 miliony psů a další více než milion koček. Je to jen dosti pochybný odhad, žádné solidní úřední statistiky neexistují...

9.4.2021 v 9:00 | Karma: 11,63 | Přečteno: 472x | Diskuse| Společnost

Jan Bílek

Ekonomika s lidskou tváří.

Pamětníkům ale i mladým historikům nadpis "Ekonomika s lidskou tváří" asi něco připomíná. V letech šedesátých se jistí blouznivci pokusili reformovat komunistickou ideologii...

22.9.2020 v 8:00 | Karma: 11,13 | Přečteno: 374x | Diskuse| Společnost

Jan Bílek

Nejlepší vejce jsou z nových klecí.

Parlamentní bitva kolem případného zákazu chovu slepic v tzv.obohacených klecích mě přiměla k zveřejnění mého poněkud obstarožního článku z 10.4.2012, který jsem publikoval na mém soukromém webu. Uvádím jej v původním znění.

21.6.2020 v 11:35 | Karma: 19,13 | Přečteno: 645x | Diskuse| Ostatní

Jan Bílek

Má už O2 síť 5G nebo to jen předstírá?

O2 totiž už 5G nabízí pod heslem "Nová generace internetu na doma" Vypadá to, že O2 je asi jediná firma v Evropě a možná na světě, která má vybudovanou 5G síť a navíc z komponentů od firmy Huawei.

8.2.2019 v 9:31 | Karma: 10,66 | Přečteno: 813x | Diskuse| Společnost

Jan Bílek

Five Eyes a Elon Musk poráží Huawei.

V Kanadě se v červenci 2018 sešli šéfové špionáže z Austrálie, Kanady, Nového Zélandu, Spojeného království a USA s cílem zastavit expanzi čínské firmy Huawei.

31.1.2019 v 9:00 | Karma: 22,56 | Přečteno: 670x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Mexičtí narkos už nepašují peníze, platí si šmouly. Je to legální a bez rizika

5. května 2024

Premium Vsaďte se, že nevíte, jak mexičtí narkos pašují peníze z Ameriky. Jistě, viděli jste v seriálech na...

Nová vlna podvodů. Vyluxovaným účtem to nekončí, přeprodávají se osobní data

5. května 2024

Premium Kyberzločinu dlouhodobě přibývá, v Česku se s končící lhůtou pro daňová přiznání podvodníci...

Životní prostředí v Československu patřilo k nejhorším na světě, líčí vědec

5. května 2024

Premium V roce 1989 se stal vůbec prvním ministrem životního prostředí. Profesor Bedřich Moldan patří mezi...

Auto za tahačem s tankem zastavilo. Už ale ne kamion, který osobák sešrotoval

4. května 2024  9:48,  aktualizováno  21:52

Při nehodě tří aut zemřel na dálnici D1 mezi Bohumínem a Polskem jeden člověk, další dva jsou...

  • Počet článků 110
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2246x
Nezávislý, neziskový, nestátní a neveřejnoprávní postarší publicista, který se nehodlá vrátit do hrobu.