Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Budeme zase zachráněni

Po Sovětech v minulém století, to tentokrát bude USA. Mohla si to prubnout už v srpnu 1968. Tehdy bohužel nechtěla a tak nás před imperialismem spasili sověti. Oficiálně šlo o vojska Varšavské smlouvy (bez Rumunska).

Dvacet let plus mínus, to byla vždy doba, kdy jsme zůstávali osamocení vlastnímu osudu napospas, než k nám dorazili bájní zachránci. Nejprve od roku 1918 do 1939, potom od konce 2. světové do roku 1968 a ponovu od roku 1991, kdy nás opustily poslední jednotky spasitelů z východu.

Proto jsem už před čtyřmi roky čekal, odkud se zjeví. Zda přitáhnou ze strany půlnoční či polední, ranní, či večerní. Když stále nepřicházel, ptal jsem se sám sebe,  zoufajíc. To jsme na tom už tak bídně, že o nás nikdo nestojí?

Konečně jsem se dočkal. V letošním létě v rámci operace Atlantic Resolve plánují USA  rozmístit svá vojska v Rumunsku, Bulharsku, Maďarsku, Česku a Polsku a časem i v Moldávii a Gruzii, Lotyšsku, Litvě i Estonsku. Cílem je zastrašení Ruska, které má prý v úmyslu něco na způsob  Drang nach Westen. Ani NATO nehodlá zůstat pozadu a rovněž uvažuje o rozmístění svých jednotek na území východoevropských států. V Česku, Polsku, Slovensku, Maďarsku, Bulharsku, Rumunsku, Lotyšsku, Litevsku a Estonsku už vojska má, zbývá tak jen Ukrajina, Moldavsko a Gruzie, eventuelně Bělorusko

V této historické chvíli je třeba zapomenout na příslovečnou českou skromnost, nechci-li říct upejpavost. Do VVP Mladá se vešlo přes 70 tisíc ruských vojáků a kolem 40 tisíc rodinných příslušníků. Američané budou odhaduji dvakrát náročnější a mohlo by se jich tam tudíž vejít kolem 50 tisíc. Místo VVP Maladaja by svému bydlišti, jak jinak než dočasnému, mohli říkat Military Base Young.

Vydělali bychom na tom všichni. Firmy, které odkoupily za babku některé objekty v bývalém vojenském prostoru Mladá, by je nyní mnohonásobně dráž státu zase prodaly. Stavební firmy by získaly zakázky na renovaci kasáren, ubikací a výstavbu rodinných domů. Letiště Boží dar, které za čtvrtstoletí notně zchátralo, by rovněž spoklo pěkných pár miliard.

Do Milovic s okolím by se vrátil život. V okolí americké posádky by se zřídilo golfové hřiště, tenisové kurty, aquapark, herny, bary, nákupní střediska. Padesát tisíc to je město velikosti Karlových Var.

Ozvou-li se hlasy, odmítající přítomnost cizích vojsk na našem území, je jim třeba poukázat na Itálii, do které se každoročně přeplaví sta tisíce hladových bídáků s nataženou dlaní. Na Rakousko a Německo, kam každým rokem emigrují desetitisíce zbídačelých Kosovanů.

Přijímáme-li právě s otevřenou náručí nějakou šestou generaci potomků Čechů, kteří před 150 lety opustili rodnou vlast a odešli do ruské Volyně za půdou a prací a dnes se budou muset učit jazyk, kterému by měli říkat rodný, proč stejně nepřivítat americké vojáky? Vždyť i oni mohou být potomci českých či slovenských emigrantů, kteří se před staletími vydali přes Atlantik za lepším.

A i kdyby nebyli. Je geneticky prokázáno, že celé lidstvo pochází z jediné "Evy" a tak lze i americké vojáky pokládat de facto za příbuzné.

 

 

 

 

 

Autor: Štěpán Bicera | čtvrtek 5.3.2015 10:06 | karma článku: 20,20 | přečteno: 757x
  • Další články autora

Štěpán Bicera

Witowská na Hrad

"Dneska jsem si poslechl ve zprávách, že, hm..." pan Drahoš se v debatě dostává do úzkých a nápovědou mu překvapivě pomáhá bystřejší moderátorka Witowská: "už i Německo". J. Drahoš po ní s úlevou opakuje "už i Německo ustupuje.."

27.1.2018 v 10:03 | Karma: 37,61 | Přečteno: 1439x | Diskuse| Ostatní

Štěpán Bicera

Slušňák versus sprosťák

Miloše Zemana nám už rok média líčí jako sprosťáka, zatímco jeho protikandidáta jako korektního, distingovaného pana profesora. Jak je tomu ve skutečnosti si sami udělejte úsudek po přečtení úvodu a závěru debaty obou kandidátů.

26.1.2018 v 9:32 | Karma: 44,18 | Přečteno: 2598x | Diskuse| Ostatní

Štěpán Bicera

Gong. Direkt. Spodní hák. K.O.

Včera to Jiří Drahoš na jevišti pořádně schytal. Lídři fanklubu v první řaděseděli po celou debatu jako zařezaní. První úder pana prezidenta, v závěru šikovně přetočený ve vtip, jakoby předznamenal celou více než hodinovou debatu.

24.1.2018 v 11:53 | Karma: 38,93 | Přečteno: 1430x | Diskuse| Ostatní

Štěpán Bicera

První oběť Drahošovy kampaně

Mile koukal na hospodáře, když mu stlal seno do krmítka. Oušky stříhal, když ho hladili po hřbetě. Čumáček roztomile krčil, když v dlani hospodyně ucítil oves. Už mezi námi není. Chudáček králíček padl za oběť vytváření image.

22.1.2018 v 9:22 | Karma: 41,39 | Přečteno: 2266x | Diskuse| Ostatní

Štěpán Bicera

Máte krátkou paměť, páni poslanci

Slíbili jste na svou čest, že svůj mandát budete vykonávat v zájmu všeho lidu. Nezaštitujte se proto na půdě sněmovny někdejšími sliby vašim voličům. Podle posledních průzkumů podporuje hnutí ANO třicet šest procent příznivců.

19.1.2018 v 13:01 | Karma: 35,48 | Přečteno: 1115x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Silný vítr komplikuje dopravu. Z Havlíčkova Brodu nejezdí vlaky na dvou tratích

1. května 2024  17:13

Silný vítr potrápil hlavně řidiče na Pardubicku. Z důvodu pádu několika stromů museli policisté...

V O2 areně prochází voda magnetickou rezonancí. Zlepší led pro MS v hokeji

1. května 2024  16:57

Organizátoři se připravují na mistrovství světa v ledním hokeji, nedávno instalovali unikátní...

První máj lákal motorkáře, nehodu na Klatovsku jeden z nich nepřežil

1. května 2024  16:40

Krásné počasí a sváteční volno vytáhly ven motorkáře, jarní vyjížďky měly ale v Plzeňském kraji i...

Práce k lidem patří, hodnotí účastníci první máj. Oslavy zdůrazňují i politici

1. května 2024,  aktualizováno  16:31

Politické strany, hnutí a spolky a jejich příznivci se sešli k oslavám prvního máje. V Praze se...

  • Počet článků 991
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1289x
Jsme jako hokejoví brankáři. Naučili jsme se bez masky do střetnutí nechodit a jací doopravdy jsme, je těžko zodpověditelná otázka i pro nás samotné.

Seznam rubrik