Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Babiš chce jednobarevnou vládu

Prohlásil p. Fiala na ČT 1. Lídr ANO se prý záměrně nesnaží získat koaličního partnera a touží po autokracii. Pokud šéf ODS během pár dní zapomněl, že koaliční jednání začalo ANO právě s ním, měli by bohničtí psychiatři zpozornět.

Účast ve vládě s hnutí ANO pan Fiala odmítl a do omrzení opakuje, že hlavním důvodem je trestní stíhání pana Babiše. 

K tomu se rozumně vyjádřil předseda představenstva asociace Doc.Ing Karel Havlíček PhD, MBA, zastupující malé a střední podniky. K těm náleželo po dobu pěti let i Čapí hnízdo, kvůli vyhovění podmínce dotací. V pořadu Výzva se pana Havlíčka redaktorka Z. Kubátová zeptala: "Většina politiků nechce vyjednávat s potenciálním premiérem, kterému hrozí trestní stíhání. To je pochopitelný argument, nebo mu nerozumíte?"

Šéf asociace MSP odpověděl: "Trestní stíhání ještě neznamená, že bude p. Babiš odsouzen. Policajti ani státní zástupci by neměli rozhodovat o vině či nevině a už vůbec ne média, či konkurenční politické strany. Chápu, že jejich lídři mají obavu vládnout s hnutím, které jejich strany počtem mandátů více než třikrát předčilo. Do koalice je to nemusí lákat i kvůli předpokládanému zastínění dominantním lídrem. Všichni by však měli ctít presumpci neviny. Tvářit se dopředu, že vědí, jak to dopadne, nepřijde fér. Zejména, jedná-li se o velmi nejasnou oblast strukturálních dotací. Ty tu čerpají desetitisíce subjektů a všichni se dopředu snaží vytvářet účelové nástroje a právní rámce, pomáhající jim vtěsnat se do náročných podmínek Evropské komise."

Podle zástupce malých a středních podniků se pan Babiš ve věci Čapího hnízda nechoval jinak než  ostatní žadatelé. Přizpůsobil se pravidlům a vyhrál. Nevstoupit do politiky a hlavně neohrozit její po třiadvacet let zaběhlý, kauzami protkaný dezén, zůstala by jeho padesátimilionová dotace, jako všechny jí podobné, určitě bez povšimnutí,. Z Babiše by "zaběhlí" politici nedělali kriminálníka. Byli by s ním "zadobře" a jak Babiš sám přiznal, s nataženou rukou by čekali na 12% výpalné za zakázky a dotace.

Navzdory prohlášení lídra ODS, vítězné hnutí ANO není padlé na hlavu, aby chtělo jednobarevnou vládu se 78 mandáty, Je do toho pouze neustále tlačeno až výjimečně nekompromisními parlamentními stranami.

Nechce se ani odtrhnout od EU, jak si dovolí mnozí tvrdit. Nechce ani v Česku zničit demokracii, jak mu pan Kalousek otlouká o hlavu.

Chce Česko, kde se nebude za zakázky a dotace platit dvanáctiprocentními úplatky. Kde zákony budou platit pro každého stejně. Kdo je poruší, bude odsouzen bez zbytečných soudních průtahů, místo aby byl po deseti letech zdržování amnestován. Chce Česko, kde budou poslanci, tak jak ve svém slibu na svou čest prohlásili, svůj mandát vykonávat v zájmu všeho lidu a ne ku prospěchu sebe sama a svých stran.  

Během posledních čtyřech let vládní koalice s hnutí ANO se neobjevily závažné kauzy. Zakázky se nepředražovaly, dotace se nepodmiňovaly "desátkami" a do stranických pokladen přitékaly pouze legální částky od státu.

Třebaže se nejedná o zanedbatelné sumy, po čtyřech poctivých letech jsou dříve bohaté "tradiční" strany zchudlé a některé i zadlužené. Způsobil to vstup ANO do vlády a sněmovny. Pod dohledem "babišovců" přestala do stranických kas proudit podzemní "Špinavá Punkva" a do kapes politiků odkapávat "kapky" ze stalagtitů.

Nikoliv vykonstruované trestní stíhání pana Babiše, ale naopak jeho snaha o zpoctivění politické scény bude tím pravým důvodem, proč se všechny "tradiční" strany proti hnutí ANO spiknuly.

Během čtyřech let koaličního vládnutí dalo hnutí ANO všem na politickém jevišti i v zákulisí najevo, že končí dosavadní manýry. Obrazně řečeno, sáhnulo psovi na žrádlo a to političtí vlčáci neodpouští

Začíná boj, kdo s koho. Doufejme, že kromě sedmdesáti osmi poslanců hnutí ANO se i mezi těmi ostatními najde aspoň třiadvacet  charakterních jedinců, kteří v duchu poslaneckého slibu upřednostní interes všeho lidu před zájmy stranickými a svými.

V opačném případě nás čekají předčasné volby, K nim se bude družit naděje, že k dosavadnímu půldruhého milionu rozumných přibydou další, kterým během povolebního handrkování postupně dochází, že svým hlasem nerozhodují ani tak o složení sněmovny, ale především o odstavení zákulisní kliky. Tvořenou "podnikateli" , kteří řídí  "svou" veřejnoprávní televizi, rádia, tisk, servery, soudce, ministry a poslance podobně jako se vodí v pimprlovém tyátru loutky. Kteří na ta správná místa posílají lobbisty, co dokážou nejen slovními argumenty přesvědčovat zákonodárce s ministry.

Pokud k předčasným volbám dojde, bude se volit jen mezi hnutím ANO a ostatními partajemi. Na první misce vah bude prosperující Česko, na té druhé další a další korupční kauzy a  notně nadzvedlý koberec, pod který se už léta metou.

Jako příklad se dá uvést kauza letounů CASA. Podle klíčového svědka v ní přišel stát o téměř miliardu. Po devíti letech nebylo ještě ukončeno vyslýchání svědků a vypadá to, že soud čeká, až všichni obžalovaní umřou sešlostí věkem. Ti ani nepokládají za nutné  k soudu chodit a místo sebe posílají obhájce Judr. Sokola. 

Předčasné volby, ke kterým vývoj prokazatelně spěje, by se konaly v roce s příslovečnou osmičkou na konci a taky sto let po vzniku samostatného ČSR. Mohly by být nejen dalším významným historickým předělem, ale i klasifikací demokracie jako takové.

Autor: Štěpán Bicera | čtvrtek 2.11.2017 11:07 | karma článku: 37,93 | přečteno: 1616x
  • Další články autora

Štěpán Bicera

Platíme za jízdu po "svých" dálnicích

Stát staví dálnice z našich daní, kterými mu plníme státní kasu. Jen co je zprovozní, bezostyšně nutí daňové poplatníky platit za jízdu po cestách, jejichž výstavbu svými penězi financovali. Je to nemravné jako daň z nemovitosti.

7.2.2018 v 10:30 | Karma: 28,25 | Přečteno: 883x | Diskuse| Ostatní

Štěpán Bicera

Mee Too všech zemí, spojme se!

Ženy všeho věku si houfně vybavují vzpomínky na sexuální zneužívání v dětství. Výjimkou není ani česká Miss 1999, která na Novinkách prozření vysvětluje přechodem zážitku z podvědomí do vědomí. Chápu ji. Jsem také oběť Mee Too.

1.2.2018 v 10:45 | Karma: 34,45 | Přečteno: 2532x | Diskuse| Ostatní

Štěpán Bicera

Jsou Slonková a Kubík tajemný Šuman?

Aspoň premiér Babiš je za tohoto záhadného nactiutrhače označil a připouští i jejich spojení s organizovaným zločinem. Sám je pokládám za žoldáky, pracující pro kohosi v pozadí. Za něčí nástroj k likvidaci politika Babiše.

31.1.2018 v 12:22 | Karma: 37,03 | Přečteno: 1596x | Diskuse| Ostatní

Štěpán Bicera

Skonal Ingvar Kamprad

Jen co jsem se to včera dozvěděl na netu, zapálil jsem svíčku v cínovém poháru, který mi před třiceti léty, po společné večeři v táborském hotelu Palcát pan I. Kamprad věnoval. Ačkoliv už tehdy patřil k nejbohatším podnikatelům,

29.1.2018 v 11:57 | Karma: 20,68 | Přečteno: 535x | Diskuse| Ostatní

Štěpán Bicera

Kubera měl recht

když prohlásil, že Zeman udělá vše pro znovuzvolení. I napodruhé se mu povedlo přebalzamovat ego, aby po jeho skonu ještě pár století vydrželo v učebnicích historie. Za dva roky má podle Kubery ze zdravotních důvodů abdikovat.

28.1.2018 v 10:51 | Karma: 41,39 | Přečteno: 2084x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

SPOLU paroduje heslo ANO a spojuje ho s Ruskem, premiér Fiala to hájí

2. května 2024  10:56,  aktualizováno  17:53

V kampani před volbami do Evropského parlamentu vsadila koalice SPOLU i na antikampaň. Na sociální...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  17:45

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Kalifornská policie vtrhla na univerzitu, pozatýkala propalestinské studenty

2. května 2024  8:11,  aktualizováno  17:41

Na Kalifornské univerzitě v Los Angeles (UCLA) se v noci na středu střetli proizraelští a...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  17:35

Přímý přenos Poslanci začali projednávat úpravu zákoníku práce. Stínový ministr práce a sociálních věcí Aleš...

  • Počet článků 991
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1289x
Jsme jako hokejoví brankáři. Naučili jsme se bez masky do střetnutí nechodit a jací doopravdy jsme, je těžko zodpověditelná otázka i pro nás samotné.

Seznam rubrik