Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

My ti ten úspěch neodpustíme !!!

Je zřejmě normální závidět komukoliv jinému, když se mu něco podaří. Hlavně, když se daří průběžně a úplně nejhorší to je, jestliže je onen jednotlivec něčím jedinečný.

Tomáš Řepka je jedinečný. Tím, co předvádí na hřišti. Tím, co občas „předvádí“ na hřišti. Tím, jaká je osobnost. Možná tam je zřejmě zakopán onen pověstný pes. Jak si vůbec může ten pán dovolit mít vlastní názor ? Jak je možné, že ho nedostane bulvár ani tím, že ho nafotí jako závislého gamblera, který chodí po Dejvicích a nehorázně utrácí drobné z prasátka při tom, když čeká jestli dneska třešně nebo švestky padnou. I kdyby tomu nakrásně tak bylo a člověk, který dbá na to, jak vypadá chodí prý celý týden v jednom oblečení mezi lidmi, házel banditovi do chřtánu, není to jeho věc ? Tak to zkusíme jinak, navezeme se mu do rodiny. Taky nic. Něco se na něj přeci musí najít ! Ale ? Bude snad v sobotu ve čtyři odpoledne stát na trávníku stín stopera z kamene ? Odchodí zápas ? Vynechá jediný souboj ? Nebude bojovat za klub svého srdce do úmoru ? Bude !!!

Kdybych měl věřit všemu, co si o nejzlejším muži na planetě Tomáši Řepkovi přečtu v novinách, musím na něj preventivně podat žalobu pro obecné ohrožení. Je to pořád ještě člověk, nebo spíš monstrum ?

Kdy si konečně zaslouží titulní stranu, ne kvůli tomu, kolik bere, jaké si koupil auto, kde trávil úterní ráno ? Proč většině národa tolik leží v žaludku ? Dalo by se to pochopit u fotbalových fanoušků jiných klubů než je Sparta. On je ikona, on je Sparta a nic jiného pro něj neexistuje. Má tohle být špatně ? V době, kdy klubismus je raritou, snad spíš pozitivní výjimka, ne ? A u těch ostatních „nestranných“ ?

Nepochopím to a priory. Řepka = špatně. Mlátí kameramany, nadává trenérům jiných týmů, dostává spoustu karet, zradil kdysi reprezentaci v baráži. Nezastávám se teplického incidentu, ale kdo někdy sportoval a bral to vážně, ví co se děje s člověkem, pokud je ten typ, který prostě nesnese prohru. Proč ostatní mohou vypustit z úst věci, že bych spíš řekl, že to vypustili z huby a někdo ne ? Kolik Řepkových karet za sezonu je za sprosté fauly a kolik za zbytečné řeči ? Nehledě na to, že nikdy u jeho faulu nejde o zákeřnost. Kdo nepočítá s tím, že fotbal bolí, ať hraje šachy. A co se týče oné pověstné baráže, připadá mi to jako bychom byli národ ženských, které si také na den přesně několik let pamatují jen to, co bylo špatně. A ten zbytek nebyl ?

Co všem tolik vadí ? Samorost, který nemá zapotřebí přetvářku a říká a chová se podle toho, jak mu velí přirozenost ? Narozdíl od spousty jiných tenhle CHLAP něco dokázal a spoustu jiných naučil stát se lepšími fotbalisty. Pardon, ale pokud se cizinec v anglické Premier League stane hvězdou, musí něco umět. A musí toho být hodně, fanoušek na ostrovech je hodně kritický a pyšný na „svou“ hru.

Nechci z Tomáše Řepky dělat modlu. Umí svoje „blikance“, jak říká, ale má radši dělat svou práci na půl plynu ? Může se to lidem líbit a nemusí, ale jeho nezlomí. Sám odejde a se ctí, až bude vědět, že fotbalu nemá co dát.

A do té doby si o něm dál můžeme myslet, co chceme. Třeba, že když ráno vstane, zajede si svým superdrahým autem někam do herny, před kterou zaparkuje minimálně na místě pro invalidy a prohraje tam aspoň čtyři průměrné měsíční platy české rodiny. Potom silně pod vlivem alkoholu zapomene vyzvednout malého Tomassa z tréninku, přijede domů, zbije manželku a jde spát. Tak tak si vzpomene o víkendu, že má match a jako poslední dorazí na předzápasový trénink. Samozřejmě podrážděný, že něco musí dělat a nemůže se věnovat třeba karbanu, alkoholu, ženám.

Ale pokud tomu tak je, jaktože zase bude na trávníku nejlepší ? Vymyslete si, co chcete, ale pro tyhle sportovce vymysleli kapitánskou pásku.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vilém Besser | středa 10.3.2010 18:53 | karma článku: 31,51 | přečteno: 4104x
  • Další články autora

Vilém Besser

Hledá se frajer roku. Odhodlá se někdo odmítnout vyznamenání od Zemana?

Odsouzeníhodné chování prezidenta čeká na ráznou reakci. Zatímco někteří zákonodárci nemají odvahu bojkotovat udílení státních vyznamenáních a hovoří o nutné oslavě 28.října, onen „frajer“ se může najít mezi plánovanými oceněnými.

24.10.2016 v 13:40 | Karma: 26,24 | Přečteno: 812x | Politika

Vilém Besser

Vzít si vyznamenání od Zemana je doživotní ostuda

Prezident republiky bude 28.října, stejně jako každý rok, vyznamenávat. Letos se však celá ceremonie ponese v duchu pohrdání Miloše Zemana lidmi, kteří něco dokázali a řády by si zasloužili, a naproti tomu adorování kamarádů.

22.10.2016 v 18:25 | Karma: 34,01 | Přečteno: 1264x | Politika

Vilém Besser

Zeman začal obírat veřejnoprávní média o peníze

Kritika prezidenta Miloše Zemana směřovaná na adresu veřejnoprávních médií přinesla první ovoce. I když tak trochu nechtěné. Hlava státu by si podle svých slov klidně dokázala představit, aby Česká televize byla zbavena koncesionářských poplatků. Vzhledem k tomu, že stejnou dotaci dostává i Český rozhlas, mělo by jeho doporučení padnout i na něj.

28.3.2015 v 20:03 | Karma: 14,60 | Přečteno: 535x | Ostatní

Vilém Besser

Moravec si dělal legraci z Babiše, nebude muset před Radu ČT?

Mimořádně lehkovážně se v nedělních Otázkách pustil do Andreje Babiše moderátor pořadu Václav Moravec. V době, kdy ministrův Agrofert podává Radě ČT stížnost na Českou televizi, je Moravcovo vtipkování na adresu elektronické evidence tržeb, kterou Babiš prosazuje, odvážné.

24.3.2015 v 12:33 | Karma: 20,36 | Přečteno: 1088x | Ostatní

Vilém Besser

Zelená karta není opakem červené, zemanovci

Prezident Zeman dostal v sobotu, den před jeho dvouletým výročím v úřadu, dárek od svých podporovatelů. Přišli mu na Hrad vyjádřit svou věrnost a nezapomněli ani na zelené karty. Tam ale šlápli trochu vedle. Myšlenka opačné karty, kterou prezidentovi průběžně vystavují jeho odpůrci totiž tak úplně není k věci.

8.3.2015 v 14:30 | Karma: 23,35 | Přečteno: 934x | Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Na Rychnovsku se střetl vlak s autem, tragickou nehodu nepřežili dva lidé

21. května 2024  18:15,  aktualizováno  22.5 9:26

Při dopravní nehodě auta s vlakem v Čermné nad Orlicí na Rychnovsku zemřeli v úterý dva lidé. Na...

Poslanci rozhodují o zkrácení doby oddlužení z pěti let na tři roky

22. května 2024  5:55,  aktualizováno  9:01

Přímý přenos Sněmovna schvaluje zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky....

„Neviděli jsme od něj nic než dobro.“ Írán se loučí s Raísím, hrozí Izraeli

22. května 2024  8:57

Íránský duchovní vůdce ajatolláh Alí Chameneí zahájil ráno za účasti desítek tisíc lidí smuteční...

Orlům volavým hrozí vyhynutí, kvůli válce na Ukrajině změnili migrační trasy

22. května 2024  6:34

Orli změnili své migrační trasy vedoucí přes Ukrajinu tak, aby se vyhnuli oblastem bojů. Některá...

Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA
Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA

Kosmetiku Mádara určitě od nás už znáte – potkat jste je mohli veletrhu FOR KIDS v Praze nebo také v nedávném v uživatelském testování, kde jsme...

  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1886x
Člověk s názorem, který se ne každému a vždycky musí líbit. Redaktor webu Svobodné fórum.

Seznam rubrik