Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Místo nedělní siesty odvoz na JIPku

Normálně jsem zvyklý na svém blogu kritizovat, ale dnes se jen tak podělím o věci, které se mi staly za posledních pár dní. Pro mě šlo o docela zajímavou zkušenost, tak uvidíme, jestli bude ke čtení i někomu jinému.

Ranní vstávání se v neděli ani vstáváním nazvat nedalo. Protože jsem od sobotního večera měl pocit, že mi někdo přivřel kyslík a já tak nemůžu dýchat, nedal jsem spánku ani minutu. Za léta nekončících večírků jsem se se situací, kdy prostě na spaní nebyl prostor nepotkal poprvé, takže jsem nepřikládal takovou váhu únavě ani prazvláštnímu pocitu, který jsem měl. Jediné, co jsem zatím neznal byl ten pocit, že se prostě nemůžu nadechnout do té míry, jak jsem zvyklý. Doufal jsem, že mi pomůže, když si lehnu. V ten moment jsem ale zažil pocit vězně procházející waterboardingem a s klidem na duši můžu uznat, že bych přiznal cokoliv na světě, i kdyby to nebyla pravda. Stoprocentně bych i potvrdil, že jsem nejvěrnějším fanouškem klubu sídlícího ve Vršovicích a „pyšnícího“ se sešitými dresy. Představa, že tohle někdy řeknu je pro mě pekelná. Stejný je ale pocit, když se nemůžete nadechnout. Nemůžete vykonat jednu z každodenních samozřejmostí. Tak obyčejnou, že si málokdy uvědomíme, jak je podstatná.

Každopádně já jsem si to byl nedobrovolně nucen uvědomit právě v nedělní ráno. O něm zpívá Pavel Bobek, jak by chtěl být v chodníku kvádrem žulovým. Já bych byl radši normálně zdravotně vybaveným a připraveným celý den brblat, že mám před sebou další pracovní týden. Na tohle jsem však neměl ani myšlenku. Jako klasický samolékař jsem pomocí Google zjistil zhruba dvacet diagnóz, co mi může být. Posléze jsem se snažil za pomoci internetu zjistit i léčbu, která by nevyžadovala návštěvu lékařského zařízení. Bohužel na netu nemá stránky žádný vševědoucí šaman, který by mi brilantně popsal, co mě trápí a zároveň, jak proti tomu postupovat. Z odstupem času, zaplaťpánbůh za to. Poslední možností se pro mě stala sociální síť, jak se teď honosně říká. Já zkrátka použil Facebook s prosbou, jestli někdo z mých „přátel“ netuší o lékaři, který se zabývá chorobami plic. Ačkoliv lékařsky neškolen, dokázal jsem částečně identifikovat zdroj svých dýchacích problémů. Dostal jsem rady různé. Od jedné opravdu kvalitní s odkazem na reálného lékaře až po takovou, podle které jsem měl na zdravotní problém zapomenout a radši celou situaci přepít nejednou sklenkou dobrého alkoholu. Když se teď ohlédnu zpátky, bylo by to řešení, ale tenhle text už by asi nikdo nikdy nenapsal. Neříkám, že by čtenářská obec přišla o nadčasovou záležitost úrovně Karla Čapka, ale mě by možná zamrzelo, že už jsem nic nestvořil.

Suma sumárum, lehká sprška, abych nebyl za čerta, kdyby mě z pohotovosti náhodou chtěli poslat do nemocnice a hurá do nejbližší budovy s červeným křížem na domovním štítě. S představou, že dostanu všenapravující prášek a po cestě domů mi bude do skoku a hlavně do dechu jsem otevřel dveře pohotovosti. Další vývoj v poklidném nedělním popoledni nabral rychlý spád a kolem jedné už jsem ležel na jednotce intenzivní péče nemocnice Na Františku. Špitál jako takový od přírody nemám rád, ale musím uznat, že po tom, jak mi bylo zle, jsem byl šťastný, že tady ležím a všichni kolem se starají, aby mi bylo co nejlíp.

 

Pokračování v dohlednu

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vilém Besser | středa 20.7.2011 13:02 | karma článku: 15,70 | přečteno: 2256x
  • Další články autora

Vilém Besser

Hledá se frajer roku. Odhodlá se někdo odmítnout vyznamenání od Zemana?

Odsouzeníhodné chování prezidenta čeká na ráznou reakci. Zatímco někteří zákonodárci nemají odvahu bojkotovat udílení státních vyznamenáních a hovoří o nutné oslavě 28.října, onen „frajer“ se může najít mezi plánovanými oceněnými.

24.10.2016 v 13:40 | Karma: 26,24 | Přečteno: 812x | Politika

Vilém Besser

Vzít si vyznamenání od Zemana je doživotní ostuda

Prezident republiky bude 28.října, stejně jako každý rok, vyznamenávat. Letos se však celá ceremonie ponese v duchu pohrdání Miloše Zemana lidmi, kteří něco dokázali a řády by si zasloužili, a naproti tomu adorování kamarádů.

22.10.2016 v 18:25 | Karma: 34,01 | Přečteno: 1264x | Politika

Vilém Besser

Zeman začal obírat veřejnoprávní média o peníze

Kritika prezidenta Miloše Zemana směřovaná na adresu veřejnoprávních médií přinesla první ovoce. I když tak trochu nechtěné. Hlava státu by si podle svých slov klidně dokázala představit, aby Česká televize byla zbavena koncesionářských poplatků. Vzhledem k tomu, že stejnou dotaci dostává i Český rozhlas, mělo by jeho doporučení padnout i na něj.

28.3.2015 v 20:03 | Karma: 14,60 | Přečteno: 535x | Ostatní

Vilém Besser

Moravec si dělal legraci z Babiše, nebude muset před Radu ČT?

Mimořádně lehkovážně se v nedělních Otázkách pustil do Andreje Babiše moderátor pořadu Václav Moravec. V době, kdy ministrův Agrofert podává Radě ČT stížnost na Českou televizi, je Moravcovo vtipkování na adresu elektronické evidence tržeb, kterou Babiš prosazuje, odvážné.

24.3.2015 v 12:33 | Karma: 20,36 | Přečteno: 1088x | Ostatní

Vilém Besser

Zelená karta není opakem červené, zemanovci

Prezident Zeman dostal v sobotu, den před jeho dvouletým výročím v úřadu, dárek od svých podporovatelů. Přišli mu na Hrad vyjádřit svou věrnost a nezapomněli ani na zelené karty. Tam ale šlápli trochu vedle. Myšlenka opačné karty, kterou prezidentovi průběžně vystavují jeho odpůrci totiž tak úplně není k věci.

8.3.2015 v 14:30 | Karma: 23,35 | Přečteno: 934x | Ostatní
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Kandidát na ministra Ženíšek se jde představit na Hrad prezidentovi Pavlovi

14. května 2024  6:01

Prezident Petr Pavel se sejde s kandidátem TOP 09 na nového ministra pro vědu, výzkum a inovace...

Trump platbu za mlčení pornoherečce schválil, řekl jeho bývalý právník u soudu

14. května 2024  6:01

Někdejší americký prezident Donald Trump schválil platbu za mlčení, kterou předal jeho tehdejší...

Fotbalový zápas se dohrál noži. Další důkaz, jak války klanů sužují Německo

14. května 2024

Premium Tam, kde kdysi přilétla nějaká ta rána pěstí, se dnes střílí. Řeč je o okresním fotbale v Německu,...

Chybí důležitý lék na astma, i kvůli ceně. Kdo koho vydírá? přou se lidé

14. května 2024

Premium Češi s astmatem, alergií či chronickou obstrukční plicní nemocí složitě shánějí lék ve spreji...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1885x
Člověk s názorem, který se ne každému a vždycky musí líbit. Redaktor webu Svobodné fórum.

Seznam rubrik