Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Diky za informace pane Buquoy.  Sem tam se pri dnesnim shonu velice rad obohatim o poznatky z vaseho badani.  Nekdy to velice pekne zapada do mozaiky meho pohledu na historii ceskych zemi.R^

0 0
možnosti

" Bratr mého dědečka, Ing. Jan Bervida, byl ministrem č.s. civilního letectví a milenec Hany Benešové"

Milencem paní Benešové možná byl. Ovšem nikdy nebyl žádným ministrem. Tenhle výmysl Albert Nepomuk donekonečna omílá. Vyvrátit mu to může každý průměrný žáček základní školy.

0 0
možnosti
Foto

Beneš, nějak to opět pletete!

Za prvé "nežvaním" (chce to trochu slušnosti!), nýbrž argumentuji. Za druhé si musíte položit otázku proč Hitler nenapadl takové státy jako např. Švýcarsko, Švédsko, Finsko, Španělsko, Portugalsko, Slovensko, Maďarsko, Bulharsko, Rumunsko atd.?

Byly to státy, které byly buď neutrální a nebo měly vůči Berlínu tzv. "přátelské vlády". Edvard Beneš nereprezentoval ani jedno, ani druhé!

Není náhodou, že Baťa chtěl uskutečňovat kantonizaci, praktikováním "teorie československého Švýcarska". Měl v úmyslu vytvořit federální NEUTRÁLNÍ stát  (Švýcarsko, Švédsko, Finsko), á la Švýcarsko, kde by existovaly tři rovnocenné národnostní celky: Češi, sudetští Němci a Slováci.

Beneš činil pravý opak. Ve jméno Paříže se federalizaci bránil. Navíc vyhlásil mobilizaci. Tím chtěl jít cestou konfrontace a vyhrožoval nacistickému Německu válkou. Jak to všechno nakonec dopadlo všichni víme. My jsme z toho sice v závěru vypadli s "boulí na čele", ale s komunismem na krku...[>-]EU

1 0
možnosti

Akorát mně je divný ten ministr. Pokud si vzpomínám, ta za republiky patřilo civilní  letectví pod ministerstvo veřejných prací???

0 0
možnosti
Foto

Pane Kantorek,

co se týká Ministerstva prací, bych Vám doporučoval přečíst si mojí reportáž ještě jednou. Děkuji![>-]EU

0 0
možnosti

R^R^R^Dík, těším se na pokračování.

Dost mě zajímají ty letecké nehody. To, že Baťovo letadlo spadlo ve dvou kusech, slyším poprvé. Původně jsem myslel, že letadlo poslala dolů poslala námraza.

0 0
možnosti
Foto

Miloslave,

můj dědeček, policejní komisař Adolf Bervida, (bratr ministra civilního letectví Ing. Jana Bervidy) se zůčastnil vyšetřování. Kdysi mi řekl: "Jeníku, když jsem si poprvé přečetl vyšetřovací protokol, měl jsem ten dojem, že byl sepsán asi tak týden před tím než to letadlo spadlo..."

Pokračování budou asi dvě nebo dokonce tři. Přeji Vám Miloslave hodně zábavy a poučení z četby! R^[>-]EU

0 0
možnosti

K69a22r45e79l 19V55o45v24e21s

31. 10. 2014 19:42

Schwarzenberguv propagandista se cini !

1 0
možnosti

ministr civilního letectví Ing. Jan Bervida.....

Tak tohle úplně stačí. Jestliže jsou zbytky blábolu pravdivé tak jako tento výtržek dalších komentářů už netřeba.

1 0
možnosti
Foto

Novotný, vaše neinformovanost je věčná!

Přečtěte si reportáž ještě jednou. Vše tam náležitě vysvětluji. [>-]EU

0 0
možnosti

Vy nám tady píšete něco o tom, jak Londýn podporoval Baťu, ale nakonec nás ten samý Londýn v Mnichově prodal také. Beneš ať byl jakýkoli, tak mobilizaci v září 1938 vyhlásil. Co ještě byste po něm mohl žádat více?

A že by nějaký Baťa mohl zastavit Německo? Jste směšný. Němci přepadli i takový kolos, jako byl Sovětský svaz, vyhlásili válku i USA a Vy si myslíte, že nějakého Baťu (při vší úctě k němu) by respektovali a nechali nás na pokoji, nebo dokonce že by k válce nedošlo?

Takže vlastně žvaníte o ničem.

4 0
možnosti
Foto

Pane Beneš,

na vaše povrchnosti jsem odpověděl - viz výše![>-]EU

0 0
možnosti

A26d70a62m 95S12t76a70v78a

31. 10. 2014 18:06

"...Presidentem geniální Baťa nebo polokomunista Beneš...": A jéjej, ten polonacista se zase ozval. A já doufal, že už není...

2 0
možnosti
Foto

Stavo, o kterého polonacistu se jedná? Já žádného neznám![>-]EU

0 0
možnosti
Foto

O66t98t10o 54Č94e96r44n52ý

31. 10. 2014 17:55

Na první pohled to do sebe zapadá, ale je příliš málo hodnověrných podkladů pro taková tvrzení, tudíž to zůstane někde v rámci "konspiračních" teorií.

3 0
možnosti
Foto

Pane kolego Černý,

ono to zapadá do sebe i na "druhý pohled". Jinak já nic netvrdím, nýbrž cituji fakta. Na faktech není nic "konspiračního". Konspirační teorie je např. když někdo tvrdí, že kolem nás lítají ufóni a nemá k tomu žádný podklad, co vlastně na nebi viděl...[>-]EU

0 0
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 18,66
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.