Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Blogere, jste obdivuhodně vtipný člověk a tak trochu manipulátor. Rakousko vítalo Hitlera a také při "anšlusu" nepadl jeden výstřel. Ještě že máme Internet a WIKI: http://cs.wikipedia.org/wiki/Rakousko_v_nacistick%C3%A9m_N%C4%9Bmecku

Stejně tak vítali občané Krymu připojení k Rusku... RvEU

0 0
možnosti
MP

Armáda obranná nebo útočná...myslím, že je to jedno.NATU by stačilo, kdybychom plnili to k čemu jsme se zavázali...dávat  na armádu 2% HDP  a ne pouze polovinu!

0 0
možnosti
ZK

Z84d17e35n80a 60K59o56č37í

18. 4. 2014 17:47

Aby se to beztrestně rozkradlo a prohospodařilo ?

NATO dokáže pochopit, že sociální dávky jsou důležitější, aby v česku nenastaly sociální nepokoje, než 60 tisícové platy vojáků a jejich výsluhy. !!

1 0
možnosti
MK

Musím souhlasit s tím, že naše armáda je na ............ Jediné, co ji jde je odčerpávání peněz. Dnes jsem si přečetl, že dáme všanc 300 vojáků a 4 gripeny,  Zřejmě se někde očekávají nepokoje fotbalových fanoušků nebo silničních pirátů. Toliko kapitán v záloze ing. M.K.

1 0
možnosti
ZK

Z30d16e37n49a 78K64o67č84í

18. 4. 2014 10:32

Vy jste chlap a přišel jste na to, co já blbá ženská vím už 50 let. !!;-)

1 0
možnosti
Foto

Tedy, Vy máte přemety!

2 0
možnosti
JV

Britský důstojník v záloze, 2nd Lieutenant (British Army BIC - British Intelligence Corps, West Berlin)- Britská zpravodajská služba, Západní Berlín (1981 -1989).

Agent s oprávněním prndat do všeho.

0 0
možnosti
VN

Alberte Nepomuku vy jste zkrátka všeznalý odborník na všechno, armádu nevyjímaje. Jako obvykle jste si  neopomněl kopnout do vašich oblíbenců Klause a Beneše. V historii naší armády poněkud opomíjíte období 1948 - 1989. V těch letech rozhodně obranná nebyla. Ale to u vás nepřekvapí, jako obyčejne si fakta vykládáte podle svého.

A ještě otázečku, jakou činnost vykonává Český Institut Mezinárodního Setkání? Jeho internetové stránky jsou slušně řečeno poněkud omšelé, v diskusi pod něco pamatujícími články je buď samochvála nebo spam.

0 0
možnosti
ZK

Z78d29e97n84a 37K67o61č63í

17. 4. 2014 21:04

Jan N.A. Berwid-Buquoy  má ale celkem pravdu. A´t už se týče líčení historie, tak současnosti. Bojeschopných máme cca 2 tisíce vojáků. Zbytek je jen obslužný personál, generalita a prasata pasoucí se na krmníku vojenských výhod. !!

0 0
možnosti
JN

K poslednímu odstavci.

No pokud už by jsme se odhodlali k tomuto kroku, bylo by od věci využít EU a NATO na spolufinancování, v tom bych neviděl problém. Problém stále vidím v ČR. Jak my k druhým, tak oni k nám...

Pište dál. Druhý blog za celý týden co přináší použitelné informace.R^

0 0
možnosti
JN

Jsem v půlce, dobře píšete a poukazujete na fakta.

Ale musím opravit, nebo ani né opravit jako jen dodat, že v roce 1968 NATO nehýbalo brvou. Ale jadernými hlavicemi a těžkou vojenskou technikou, tisíce tanků byli nalepený na hranicích sovětského svazu. Bylo to pouze vyústění kubánské krize, kde USA zavedlo embargo na kubu a kuba, aby se po revoluci mohla obnovit potřebovala obchodní partnery. Jediný kdo byl na druhé straně barikády byli Rusové, CheGuevara ani Fidel Castro nikdy nepodporovali okupační politiku ani jedné strany, ale nemohli nechat kubánce v bídě a blátě. Moskva si tak vynutila Jadernou základnu na Kubě, což ohrozilo Washington přímo. Takže reakcí bylo posílení u hranic, Rusové udělali to samé. Jestli si někdo myslí že tady v roce 1968 chtěli udržet ty budiž k ničemu a zloděje u moci Rusové, nebo že je chtěli podpořit amíci je pitomost. Jen jsme byli ve správný čas na správném místě, či naopak....

0 0
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 18,66
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.