Překročit řeku plnou špíny, sílu mi dej, aneb Pfizer očekává velké zisky...

"Vědět, že svoboda je drahá, sílu mi dej. Pochopit, co rozumu se vzpírá, sílu mi dej. Uvěřit, že pravda bude vítěz, sílu mi dej. Abych nesoudila, a když, tak jenom sebe, sílu mi dej. Aby svoboda a láska nade všemi byla, sílu mi dej."

17. prosince (Reuters) - Společnost Pfizer Inc (PFE.N) v pátek předpověděla, že pandemie COVID-19 bude za námi až v roce 2024, a uvedla, že nižší dávka její vakcíny pro děti ve věku 2 až 4 let vyvolala slabší imunitní reakci, než se očekávalo, což by mohlo vést ke zpoždění autorizace.

Vědecký ředitel společnosti Pfizer Mikael Dolsten v prezentaci pro investory uvedl, že společnost očekává, že v některých regionech bude v příštím roce nebo dvou letech nadále docházet k pandemickému výskytu případů COVID-19. Jiné země budou ve stejném období přecházet na "endemické" s nízkým, zvládnutelným počtem případů.

Podle prognóz společnosti by se do roku 2024 měla tato nemoc stát endemickou na celém světě.

"Kdy a jak přesně k tomu dojde, bude záviset na vývoji nemoci, na tom, jak efektivně společnost nasadí vakcíny a léčbu, a na spravedlivé distribuci do míst, kde je nízká proočkovanost," uvedl Dolsten. "Vznik nových variant by také mohl ovlivnit to, jak bude pandemie pokračovat."

Společnost Pfizer vyvinula vakcínu COVID-19 společně s německou společností BioNTech SE (22UAy.DE) a v současné době očekává, že v příštím roce dosáhne příjmů ve výši 31 miliard USD. V příštím roce plánuje vyrobit 4 miliardy injekcí.

Výrobce léků má také experimentální antivirovou pilulku Paxlovid, která v klinické studii snížila počet hospitalizací a úmrtí u vysoce rizikových osob o téměř 90 %. Tři analytici pro ni podle údajů IBES společnosti Refinitiv odhadují v příštím roce tržby ve výši 15 až 25 miliard dolarů.

Vakcína společnosti Pfizer je ve Spojených státech povolena pro osoby ve věku 5 let a starší. V pátek však uvedla, že její studie u dětí ve věku od 2 do 4 let, kterým byly podány dvě 3mikrogramové dávky vakcíny, zjistila, že nevytváří stejnou imunitní odpověď jako větší dávka vakcíny u starších dětí.

U dětí ve věku 6 až 24 měsíců však 3mikrogramová dávka vytvořila podobnou imunitní odpověď, uvedla společnost.

Společnost uvedla, že nyní bude testovat třídávkový cyklus u obou věkových skupin a také u starších dětí. Dříve očekávala, že údaje od dětí ve věku 2 až 4 let budou k dispozici letos, ale uvedla, že neočekává, že by toto zpoždění významně změnilo plány na podání žádosti o povolení k mimořádnému použití ve druhém čtvrtletí roku 2022.

Společnosti Pfizer a BioNTech rovněž vyvíjejí verzi své vakcíny přizpůsobenou boji proti rychle se šířící variantě Omicron, ačkoli se zatím nerozhodly, zda bude potřeba. Očekávají, že v lednu zahájí klinické hodnocení aktualizované vakcíny, uvedlo vedení společnosti Pfizer.

Očkování specifické pro danou variantu by v případě potřeby mohlo zvýšit prodeje v roce 2022.

Vysoce přenosná varianta koronaviru Omicron byla zjištěna ve více než 77 zemích a rozšířila se přibližně do třetiny států USA.

Vakcína byla v klinické studii u dospělých účinná přibližně z 95 %, ale společnost Pfizer uvedla, že imunita slábne několik měsíců po druhé dávce. První údaje naznačují, že k ochraně proti variantě Omicron mohou být nutné tři dávky vakcíny.

https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/pfizer-test-additional-third-dose-covid-19-vaccine-trial-children-2021-12-17/

--------------------------------------------------------

Dec.17/21

Podle průběžných výsledků mezinárodní klinické studie fáze 3, které byly včera zveřejněny v časopise New England Journal of Medicine (NEJM), snížila včasná léčba experimentální pilulkou molnupiraviru společnosti Merck riziko hospitalizace a úmrtí u rizikových, neočkovaných pacientů s COVID-19 téměř o polovinu.
V tiskové zprávě společnosti Merck autorka studie Monica Gomes, MD, PhD, z Universidade Federal do Parana v Brazílii uvedla: "Jedním z charakteristických rysů studie MOVe-OUT je různorodá populace pacientů, která zahrnovala dospělé osoby z 20 zemí s jedním nebo více rizikovými faktory, jako je obezita, pokročilý věk, cukrovka a závažné srdeční onemocnění.

"Na základě této studie má molnupiravir potenciál mít významný dopad na pacienty, systémy zdravotní péče a veřejné zdraví."

Dean Y. Li, MD, PhD, prezident výzkumných laboratoří společnosti Merck, vyjádřil na základě laboratorních studií naději, že molnupiravir by mohl být účinný proti vysoce přenosné variantě Omicron (B.1.1.529), která v současnosti zneklidňuje celý svět.

V tiskové zprávě uvedl: "Nejnovější preklinické důkazy naznačují, že molnupiravir má proti viru Omicron antivirovou aktivitu, což je povzbudivé vzhledem k nejisté budoucnosti rychle se vyvíjejícího viru, jako je SARS-CoV-2."

https://www.cidrap.umn.edu/news-perspective/2021/12/mercks-covid-19-pill-cuts-hospital-use-death-unvaccinated

 

---------------------------------------------------------

Proč se stále jenom mluví a mluví o lécích, které jsou už nalezeny, ale k lidem se nedostanou? Kde je další varianta vakciny Novavax? 

 

 

Autor: Ivana Lance | neděle 19.12.2021 0:42 | karma článku: 24,66 | přečteno: 965x
  • Další články autora

Ivana Lance

Tanec

8.5.2024 v 23:42 | Karma: 9,44

Ivana Lance

USA Georgia vs. Česká Republika

28.3.2024 v 16:20 | Karma: 25,35

Ivana Lance

Zachráněná?

12.2.2024 v 18:40 | Karma: 21,69

Ivana Lance

Láska je jako duha

9.1.2024 v 18:34 | Karma: 14,40