Léčba covidu19

Rychlá léčba covidu zachranˇuje životy, říká guvernér Floridy Ron de Santis a na Floridě již otevřel několik středisek, které se specializují na léčení Regeneronem, Monoclonal antibody, což je monoklonální protilátky.  

Každé středisko je otevřené sedm dní v týdnu od 9 am do 5 pm. Jedno středisko může za jeden den pomoci 300 pacientům. Pro tuto léčbu nepotřebujete doporučení od praktického lékaře, řekl Guvernér Floridy. Jedna praktická lékařka se však ozvala, že pacienti by měli mít od svého lékaře doporučení, protože oni pacienta znají. (Proč praktickým lékařům nevadilo, že se lidé očkují vakcínou, která byla až včera 23.8.2021 FDA schválena jako vakcína proti covidu. Ale pouze Pfizer, ostatní vakcíny schválením ještě neprošly. Lékařům nevadí, že vakcíny nejsou schváleny, ale pokud by se lidé měli léčit, tak je zapotřebí, aby lék prošel schválením FDA. Roku 2020 dal prezident Trump lék Regeneron ke schválení FDA, jako lék proti covidu. Dodnes ho FDA neschválila. Přesto není Regeneron nový lék a je určen pro virová onemocnění. Zárovenˇ, než D. Trump v roce 2020 opustil svůj uřad, učinil opatření, aby pro každého pacienta byla léčba Regeneronem zadarmo.)

Léčebná střediska, která Guvernér Ron DeSantis zřídil, jsou určena pro každého, kdo je starší dvanácti let a onemocněl covidem nebo přišel do styku s někým, kdo byl nemocen s covidem. Hlavně velká pomoc je tato léčba pro lidi, kteří jsou starší padesáti let, nebo mají nadváhu nebo oslabený imunitní systém.

Slyšel jsem samá pozitiva na léčbu Regeneronem, řekl guvernér Ron De Santis.. (O tomto léku jsem již psala. Šerif našeho města mi několikrát opakoval, abych na Regeneron nezapomněla. Před tím, než policie měla být očkována, šerif dostal covid a jeho ošetřující lékař mu nabídl  léčbu Regeneronem. Říkal mi, že druhý den byl fit...)

S guvernérem promluvil i Dr. Kenneth Scheppke, hlavní lékař pro Floridu. On řekl:

"Myslím si, že covid tady s námi bude i v budoucnu. Proto bychom neměli mít pouze preventivní opatření, ale také léčbu. Očkování je důležité, ale zrovna tak důležité je covid léčit."

A že je zapotřebí covid léčit si můžeme poslechnout od pacientky Jill Saint Thomas, která v březnu a dubnu dostala dvě dávky vakcíny Pfizer, přesto minulý pátek měla příznaky covidu. Zajela si do zřízeného léčebného střediska pro léčbu Regeneronem.

Léčba Regeneronem probíhala že se pacientovi dala infuze a pacient musel zůstat další hodinu na pozorování. Nyní na Floridě mají léčbu, která obsahuje čtyři injekce, které pacient může dostat za sebou během několika minut. Léčba covidu Regeneronem není prý nová léčba, virová onemocnění se s ním léčí už roky.

Při covidu je důležité, aby se pacient dostavil do léčebného střediska včas, nesmí se aplikovat na pacienty, kteří už potřebují kyslík. Rozmezi je deset dnů, do deseti dnů byste se měli rozhodnout, jestli tuto léčbu podstoupíte nebo ne. Jako každá léčba, i Regeneron může mít nějaké vedlejší učinky, lékaři jsou informováni, kdo Regeneron může dostat a kdo ne. Dr. Shalika Katugaha říká, že se vedlejší učinky vyskytují zřídka, přesto lékaři na ně musí být připraveni. Každý pacient musí být po čtyřech injekcích monitorován, aby měli jistotu, že se nevyskytnou žádné vedlejší příznaky.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

P.S. A pokud se vyskytují hlasy, že Regeneron není pro všechny, možná, že jednomu procentu pacientů nepomůže, tak se zamysleme nad vakcinací. Ani vakcíny nejsou pro všechny, někdo má vážné vedlejší učinky a někteří lidé i přes to, že byli vakcinováni, onemocní  covidem. Není opravdu nejlepší mít nejenom vakcínu, ale i léčbu, jak řekl Dr.. Scheppke? Protože covid tady bude i v letech příštích.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Kenneth Scheppke, MD, FAEMS. State EMS Medical Director Florida Department of Health President Elite Physician Partners Chief Medical Officer PBCFR.

https://www.baynews9.com/fl/tampa/news/2021/08/22/more-monoclonal-antibody-treatment-sites-open

 

Autor: Ivana Lance | úterý 24.8.2021 17:23 | karma článku: 20,73 | přečteno: 654x
  • Další články autora

Ivana Lance

Tanec

8.5.2024 v 23:42 | Karma: 9,44

Ivana Lance

USA Georgia vs. Česká Republika

28.3.2024 v 16:20 | Karma: 25,35

Ivana Lance

Zachráněná?

12.2.2024 v 18:40 | Karma: 21,69

Ivana Lance

Láska je jako duha

9.1.2024 v 18:34 | Karma: 14,40