Homeschooling, aneb výhody domácího vyučování

Manželova snacha se asi před třinácti lety rozhodla pro homeschooling pro své tři děti. Důvod byl, že děti chodily do baletu a rodiče s nima jezdili na soutěže, které se konaly po celých Spojených Státech.

Se školní docházkou by se neslučovala příprava na soutěže, apod.

Ne každý s jejím rozhodnutím: homeschooling,  souhlasil. Manželova dcera, která po studiu na vysoké se na několik let stala učitelkou, upřednostnˇovala vzdělávání svých dvou děti v klasických školách.

Homeschooling je výhoda pro děti, které mají duševní, emoční nebo fyzický zdravotní problém. Rodiče si můžou nastavit svůj speciální rozvrh, který vyhovuje rodině, pokud hodně cestuje a nebo i dítěti, které má problém se v určitém čase na učení soustředit.

Catrina. vyučovala svoje tři děti, takže děti neměly pocit samoty, jako by se mohlo stát u jedináčka. Nehledě na to, že chodily několikrát v týdnu tancovat, kde byly dostatečně v kolektivu dětí. Píšu: vyučovala, protože nejstarší dcera je už druhým rokem na vysoké. Nyní má doma pouze děti dvě.

Homeschooling je výhoda, ale jak Caterina říkala, ona musí být stále ve znalostech před nima, a hlavně disciplína. A to je i pro ni, na počítači si stahuje učební pomůcky, aby děti byly připraveny ke zkouškám. Koncem školního roku musí ke zkouškám, aby prokázaly svoje znalosti a mohly postoupit do dalšího ročníku.

Dočetla jsem se, že děti, které jsou vyučovány doma, mají o 30 bodů lepší výsledky, než děti, které dochází do školy. Mají vyšší urovenˇ disciplíny a sebeorganizace, jsou vyspělejší. V Kanadě, kde dělali průzkum, dokonce řekli, že homeschooling děti jsou chytřejší. Pro homeschooling nejsou žádná pravidla k tomu, kolik hodin se dítě má denně učit. Doporučují se dvě až tři hodiny výuky denně.

(Někde jsem kdysi četla, že ostatní čas, který děti ve školách tráví je v podstatě hlídání pro rodiče, kteří jsou v práci.)

Dá se učení stihnout v takové krátké době? Asi dá, protože nakolik se děti dokáží soustředit osm hodin denně je určitě diskutabilní.

Dvě manželovy vnučky u tancování stále zůstávají. Vnuk z tancování zběhl a nyní se věnuje klasickému šermování. 

 

 

 

https://www.raisesmartkid.com/6-to-10-years-old/5-articles/50-benefits-of-homeschooling-how-it-could-make-kids-smarter

https://www.google.com/search?client=firefox-b-1-d&q=dom%C3%A1c%C3%AD+vyu%C4%8Dov%C3%A1n%C3%AD+aneb+home+schooling

Autor: Ivana Lance | čtvrtek 31.10.2019 14:41 | karma článku: 17,32 | přečteno: 834x
  • Další články autora

Ivana Lance

Tanec

8.5.2024 v 23:42 | Karma: 10,15

Ivana Lance

USA Georgia vs. Česká Republika

28.3.2024 v 16:20 | Karma: 25,35

Ivana Lance

Zachráněná?

12.2.2024 v 18:40 | Karma: 21,69

Ivana Lance

Láska je jako duha

9.1.2024 v 18:34 | Karma: 14,40