Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Ani psa byste do takového počasí nevyhnali,

natož našeho kocoura. Venku padá namrzlá voda se sněhem a vítr hlásili  20 až 30 mph, který může zesílit až na 50 nebo 60 mph. Jako každé ráno jsem Gingerovi nastevřela šoupací dveře, které vedou z kuchyně na zahradu.

Nemohla jsem vynechat naši rutinu, to by mi Ginger neodpustil, i když jsem věděla, že dneska ze dveří asi ani čumáček nevystrčí. Nemýlila jsem se. Do kuchyně zavanula zima a takový vichr, až rozhoupal svislé žaluzie, které jsou na šoupacích francouzských dveřích. Žaluzie se rozvlnily jako tanečnice a vichr nám k tomu zahrál takovou symfonii, až se Gingerovi rozklepala kolena.  Než jsem se nadála, přeběhl obývák a zastavil se až v polovině schodů, které vedou do prvního patra. Odsud mě pozoroval skrz zábradlí, jestli tu jámu lvovou opět zavřu.

Jsme doma, jezdit se nedoporučuje, protože při takovém vichru můžou být popadané stromy a předpovědˇ na později není o nic lepší, ba naopak. Bude ještě větší námraza, a tak kam bych dneska jezdila? Zavolala jsem do práce, že na takovou cestu se necítím. Nemáme zimní pneumatiky, na jeden den námrazy nebo sněhového ataku v roce,nemá cenu si přezouvat auto do zimních pneumatik. Jeden rok si pamatuji až čtrnáct dní sněhu, školy zavřené, všechno uzavřené. Už máme těch uzavírek dost po dvou letech kovidu, ale tenkrát to bylo uvítano, ale dneska se prostě nedalo nic dělat. 

Než jsme se koncem roku 2019 přestěhovali, tak jsem bydlela asi pět minut jízdy autem od místa, kde pracuji. Do práce mě vezl manžel. Tenkrát bylo o hodně více sněhu, než je dneska, za to žádný vichr. Nikde žádní sypači, jenom policejní auto stálo na hlavní silnici a čekali, který odvážlivec do těch závějí vyjede. Naše auto jediné se objevilo na silnici a vesele jsme se klouzali, jenom nešlápnout na brzdu. Krásně jsme se klouzali a za námi se klouzalo policejní auto, kdybychom se ocitli v nesnázich a potřebovali jsme pomoc. Manžel je však zdatný řidič a klouzání zvládal. Za to já jsem na vedlejším sedadle brečela strachy, že skončíme v příkopě a co jsem si to vzpomněla jet do práce.

Dneska, když bydlíme od moji práce 20 minut dobré jizdy, a to nesmí být nikde zácpa a jede se většinu času po dálnici, takže bychom se klouzali na namrzlém dešti asi daleko déle. Manžel by musel absolvovat cestu zpátky a odpoledne opět pro mne, dobrovolně jsem dnešní den vzdala. Nehledě na to, že bude pořituhovat, ale mám pocit viny, neměla jsem náhodou vyjet?

"Tak jedˇ," řekl mi manžel. "Ale nevolej mi, až někde uvízneš a nebo někoho nabouráš."

Tak jo, cítím vinu, ale jsem doma, abych se necítila taková nanicovatá, tak vařím hovězí polévku. Potřebujeme se posílit na jeden "namrzlý" den, kdy se nám vichřice snaží sundat střechu z našeho domu. Ale na ni nemá, minulý rok nám dávali střechu novou.

Mohla jsem zůstat doma, v podstatě máme všechno nakoupeno... ha, ha. Ale to byste se divili, co všechno lidi potřebovali na jeden den, na jednu neděli, kdy budou muset být zavřeni doma, nakoupit. V pátek i v sobotu nakupovali jako šílení. Atˇ to byl: agregátor, až nebude fungovat elektrika, tak aby nezůstali bez elektřiny. Agregátor stál $ 434.00, totálně se vyprodaly. Také si nakupovali ruzná topící tělesa, včetně malých krbíků, vyprodáno, nesehnali byste jeden malý elektrický topící spotřebič.

Další varianta byla, aby se doma vytvořila pohodová nálada: polšáře šly na odbyt jako divé. V takový den, jako je dneska, přece nemůžou používat už rok staré polštáře. Takže nové polštáře, nová teplá pyžama, až budou trávit celý den v pyžamu, šly také na dračku, včetně teplých županů a svetrů. 

Balíky vody, toaletního papíru a papírových ubrousků. Maso se také nestačilo dávat do regálů, vejce a prací prostředky, já nevím proč prací prostředky, pokud by jim dneska nešla elektrika, tak si těžko vyperou, nebo ne?

Vypadalo to opět na konec světa. Regály jsou prázdné, nemohla jsem si koupit ani svoji oblíbenou čokoládu. I ta moje předražená čokoláda došla.

Takže máme doma všechno, až na moji čokoládu...

 

Autor: Ivana Lance | neděle 16.1.2022 16:04 | karma článku: 21,42 | přečteno: 422x
  • Další články autora

Ivana Lance

Už se vyučuje

Téměř čtrnáctiletá vnučka chodí už tři neděle do školy, a to na Junior High School. Za svůj čtrnáctiletý život už navštěvuje třetí školní budovu. Od první třídy do čtvrté, s velkým batohem na zádech, naše malá cestovatelka chodila

29.8.2023 v 18:32 | Karma: 22,58 | Přečteno: 535x | Diskuse| Ona

Ivana Lance

Maminky by neměly umírat

Brácha mi včera do telefonu vyjmenovával, co všechno musí udělat a stihnout a potom řekl: "Ve čtvrtek musíme vyzvednout mamku." Nenechala jsem se ošálit, vím, odkud musí mamku vyzvednout a hovor jsem musela přerušit.

24.8.2023 v 0:25 | Karma: 27,08 | Přečteno: 846x | Diskuse| Ona

Ivana Lance

Jednoho pracovního dne, aneb: když se ženské hašteří

Minulý týden v neděli, jako každou jinou neděli, jsem byla připravena začít pracovat v sedm hodin ráno. Jediné, co upoutalo mou pozornost, byla přítomnost dvou mých kolegynˇ na levé straně, kde se prodávají potraviny

16.8.2023 v 15:45 | Karma: 21,82 | Přečteno: 769x | Diskuse| Ona

Ivana Lance

Učitelé ruštiny

Kdysi dávno, v době středoškolských vylomenin, jsme měli učitelku ruštiny, vysokou a štíhlou dámu s vlasy barvy hasičského auta. Naše učitelka milovala zvuk vlastního hlasu a náš první rok zahájila nadšeným vyprávěním o své

8.8.2023 v 23:45 | Karma: 25,82 | Přečteno: 903x | Diskuse| Ona

Ivana Lance

Neřvi nad rozlitým mlíkem

"Je už pozdě brečet nad rozlitým vínem," oznámil mi můj syn, že místo na festival, na který se tolik těšil, si domluvil dovolenou, a tak na festival musí zapomenout.

1.8.2023 v 16:30 | Karma: 19,01 | Přečteno: 538x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

O menopauze musíme mluvit, burácela herečka Halle Berry před Kapitolem

2. května 2024  21:41

Slavná herečka Halle Berry se zapojila do americké politiky, když podpořila senátorky snažící se o...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 394
  • Celková karma 22,04
  • Průměrná čtenost 958x
Listen to the wind,

IT TALKS.

Listen to the silence,

IT SPEAKS.

Listen to your heart,

IT KNOWS.

(Native American Proverb)

 

Seznam rubrik