Vláda bohatých chce pomáhat chudým?

Paní Milerová už se nepotkává v parku s paní Vránovou.  Přestěhovala se do malého městečka daleko od města, kde se narodila.  Měla stěstí, je to také nájemný byt 1+1 ,  ale majitel domu se s ní dohodl na nájemném které je schopna platit.   

                                     Hodný to majitel domu, ale musí snášet opovržlivé pohledy ostatních pronajímatelů, kteří mu vytýkají, že sponzoruje lůzu a kazí jim zisk.  Včera si paní Milerová pustila rádio a nemohla uvěřit svým uším.    

                                      Vláda se údajně zamýšlí nad tím, jak zmírnit dopad deregulace nájemného nejenom prodloužením regulovaného období  a  zmírněním nárustu nájemného například ze 37%  na  30 %,  ale i jakousi pomocí těm nejhůře postiženým lidem v nájemních bytech.

                                       Tak přece jsou v té vládě lidé, kteří mají zájem i o ty méně dravé a méně schopné, pomyslela si.  Takovou vládu budu volit i když je jak říkají, pravicová a podporuje hlavně  ty bohaté.  Nejsou tam jen bezohlední podnikavci kteří vidí jen své peníze a nic jiného je nezajímá.   Tak jak mně to řekl majitel domu v tom mém  městě :  " Mně také nikdo nic nedá zadarmo, tak nevím proč bych měl dávat zadarmo něco já vám .   Když nemáte na nájemné které vám určím, tak já vás tady nedržím. V Německu nebo Rakousku byste platila daleko vyšší nájemné, než po vás chci já."

                                         Jen jsem mu nesměle namítla:  "ale tam jsou také vyšší platy než u nás pane domácí."  Tak se tam přestěhujte milá paní,  hranice jsou otevřené i pro vás,  posměšně odpověděl.  Vy máte jen nataženou ruku a čekáte, až vám do ní někdo dá tisícovku. Tam také funguje volný trh.    Ale já jsem nečekala s nataženou rukou,  to mně pán uráží, pracovala jsem jako pokladní v hypermarketu, kde by on podle mně nevydržel ani jednu směnu.

                                          Ale ti co podnikají s nemovitostmi ve velkém, říkají - na nás si nikdo nepřijde, budete-li oddalovat deregulaci a zpomalovat tak otevření volného trhu s byty tak my jednoduše zastavíme výstavbu nových bytů, budeme vybírat nájemné z toho co už máme postavené a uvidíme kdo to déle vydrží.  Nás to nebolí  my už máme svoje vily zavodou. 

                                           Tak se paní Milerová pokouší zhodnotit situaci a v duchu si říká , ještě  že to se mnou tak poměrně dobře dopadlo a to díky mému novému panu domácímu , kterému ti ostatní sice nadávají, ale já jsem mu vděčná i když on si za to nic nekoupí, jak by řekl pan dpmácí v mém rodném městě.   Snad si tady zvyknu a snad také najdu nějakou práci. 

                                                                             - - -. . . - - -                                                                        

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Benešjan | úterý 24.2.2009 9:06 | karma článku: 8,50 | přečteno: 422x
  • Další články autora

Jan Benešjan

Izrael v arabském moři.

8.6.2010 v 12:01 | Karma: 23,09

Jan Benešjan

Dopadneme jako Řecko?

14.5.2010 v 18:24 | Karma: 9,47

Jan Benešjan

Je to apríl?

3.4.2010 v 9:44 | Karma: 7,03