Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

V čem se mýlil Bukowski

V jedné ze svých knih píše Bukowski, slovy milenky Chinaskiho, že když je chlap pořádnej, tak že je podezřelej. A když je hodně pořádnej, tak že je to buzerant! Mám s homosexuálem jinou osobní zkušenost.

Na kolejích jsem bydlel s různými lidmi. Velmi svéráznými.  Myslel jsem si, že už mě nic překvapí. Ale onoho zářijového dne, kdy jsem celý šťastný, že jsem na odvolání dostal ubytovací dekret, jsem se měl přesvědčit o opaku.

 

Díky tomu, že jsem do poslední chvíle koleje neměl jisté, nemohl jsem si domluvit dopředu spolubydlícího. Nebo spolubydlící.  Doby, kdy kovaná mříž Tauferovy koleje rozdělovala na mužskou a dámskou část jako za časů studií mého otce, už byly dávno pryč. Takhle jsem si v kanceláři mohl vybrat jen to, co zbylo. Nakonec se jako přijatelná verze jevily dva dvojlůžáky na bloku C. První volné místo mě holky z kolejní rady nedoporučily. Prý onen chlapec je alkoholik. Dobrá, řekl jsem si a vzal místo s, pro moje rádkyně neznámým, studentem farmacie. Mastičkáři, popř. farmáři, jak se jim v žargonu říkalo, se vyznačovali tím, že jich bylo v poměru k dívkám ještě méně než nás. Ale prý už to nyní veterinářky dohnaly a vytlačily chlapecké studenty na minimum. A snad proto, že se na farmacii hlásili skoro samí gymnazisté, tak brutálních pitek bylo tak nějak méně, než u nás. Nebo jsme o nich tolik nevěděli. Myslel jsem si, inu, farmaceut, to bude pohoda.

 

Když jsem se ubytovával, přišli za mým novým spolubydlícím dvě spolužačky. Hned jsem je vyzpovídal, jestli je normální, jestli to není nějaký technař, který bude pořád pouštět do kola tuc-tuc…Řekli, že ne, ale z výrazu jejich tváře bylo vidět, že bych asi měl něco vědět…

Došlo mi to, když náš spolužák z ročníku, který kvůli opakování k nám přibyl až někdy ve druháku či třeťáku, přišel a řekl: „Jé ty tady bydlíš? Tady bydlí můj kluk!“

 

Pravdou je, že  spolužákovu orientaci jsem neznal. Sice mně přišel trochu zvláštní, ale nějak jsme se moc nestýkali, tak jsem to neřešil. Teď se to vyjasnilo. Hlavně ale to, s kým budu bydlet. S jeho milenkou, jak se kdosi vyjádřil…

 

Okamžitě jsem se stal terčem vtípků. Například Erle radil, abych spal zadkem ke zdi… Musím přiznat, že naše soužití bylo v podstatě bezproblémové. Vzhledem k rozdílnému programu ve škole a k tomu, že, na rozdíl ode mě, jezdil na víkendy domů, jsme se moc neviděli. Mně to celkem vyhovovalo. Existují vlastně jen tři vtipné historky.

 

Protože gayové mají vlastní studentskou organizaci, ve které mají přednášky, besedy, jezdí na výlety atd., stávalo se, že se jich u nás na pokoji pár sešlo. Pak společně pokračovali na nějakou jejich akci. Pak za mnou přišel spolubydlící a ptal se, jestli mi to nevadí, že se u nás scházejí buzeranti. Ten výraz mě překvapil. Odpověděl jsem, že dokud mě nikdo neobtěžuje, tak že  je to O.K. Ujistil mě, že nemusím mít obavy. Tak nevím, jestli jsou tak uvědomělí, nebo já tak málo přitažlivý…každopádně od té doby vím, že tak polovinu z nich bych si na jejich orientaci tipnul podle vzhledu, chování a mluvy. Druhou rozhodně ne.

 

Jednou mně spolužák, partner spolubydlícího, oznámil, že spal v mé posteli, jestli to nevadí. Odpověděl jsem, že doufám, že nic nechytnu. Vzal moji jízlivost v pohodě a řekl, že nemusím mít strach.

 

Trochu v šoku jsem byl jednoho rána v pondělí, když jsem obtížen taškami s proviantem z domova rozrazil dveře do našeho pokoje a zjistil, že v kolegově posteli spí dva kluci. Hned říkali, že je tam spolubydlící nechal, že mají počkat, dokud nepřijdu a že se hned balí a odcházejí. Šok ještě větší byl, když se vyhrabali z postele a byli nazí.

 

Mohu říci, že  se  na začátku zmíněná  teorie o čistotnosti v mém konkrétním případě neprokázala. Pokud si vzpomínám, tak spolubydlící za celý rok ani jednou nesetřel podlahu nebo prach…

 

Na závěr ještě jednu historku. Byl jsem na workshopu Mladých křesťanských demokratů. Jedním z témat byla homosexualita a postoj křesťanské demokracii k ní. Prohlásil jsem, že na rozdíl od většiny přítomných,  jsem rok s homosexuálem žil…Výraz jejich očí byl kouzelný. Pak jsem dodal, že na kolejích. Mnohým se jistě ulevilo….Byl jsem rád, že tato věta, kterou jsem nepoužil poprvé, tak krásně zapůsobila.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Bělobrádek | pondělí 27.8.2007 8:52 | karma článku: 15,52 | přečteno: 1184x
  • Další články autora

Pavel Bělobrádek

Dostatek domovů pro seniory

Náš Královéhradecký kraj má největší zastoupení lidí starších šedesáti pěti let. Proto je třeba pokračovat v budování domovů pro seniory a domovů s pečovatelskou službou.

21.9.2020 v 8:41 | Karma: 8,62 | Přečteno: 496x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Pavel Bělobrádek

Vzdělání, ale i výchova

V naše kraji se díky spolupráci neziskovek i krajského zastupitelstva podařilo v mnohém unikátní spojení výuky etické a environmentální výchovy.

18.9.2020 v 10:10 | Karma: 6,67 | Přečteno: 200x | Diskuse| Politika

Pavel Bělobrádek

Krása našeho nářečí

Mám moc rád naše nářečí. Pomalu již mizí a je nahrazováno hovorovou češtinou. Je to logické, školka, škola, televize a internet pomalu a jistě unifikují češtinu.

17.9.2020 v 10:03 | Karma: 5,28 | Přečteno: 88x | Diskuse| Společnost

Pavel Bělobrádek

Zdraví máme jenom jedno

Na této větě se asi všichni shodneme. Mnohé sami můžeme ovlivnit životním stylem i opatrností. Na druhé straně, jak se říká, nemoci nechodí po horách, ale po lidech.

15.9.2020 v 10:01 | Karma: 5,50 | Přečteno: 105x | Diskuse| Společnost

Pavel Bělobrádek

Přehrady sucho nevyřeší

Letos konečně začalo normálně pršet. Na většině území tak skončilo katastrofální zemědělské sucho. Vyhráno ale opravdu není.

14.9.2020 v 9:59 | Karma: 5,77 | Přečteno: 70x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Pavel se zranil na motorce. V nemocnici na pozorování zůstane několik dní

23. května 2024  20:03,  aktualizováno  22:32

Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si...

Poslanci chtějí vysvětlení od Jurečky, že mají lidé v penzi trávit 21,5 roku

29. května 2024  6:06

V diskusi o návrhu důchodové reformy, která má zvýšit věk odchodu důchodu nad 65 let podle doby...

V Gaze se 70 procent pomoci z moře ukradlo. Hamásu se „odklánění“ hodí

29. května 2024

Premium Plán amerického prezidenta Joea Bidena nakrmit Gazu pomocí plovoucích přístavů dostal ránu...

Poslední šance dostat dítě na tábor. Co se letos mění a kde ještě hledat místo

29. května 2024

Premium Čarodějnickými hábity, klobouky a nezbytnými hůlkami se děti z Teplic na rozdíl od filmového...

Rusko je agresor, připustil lídr SPD Mach. Chce zrušit Green Deal

29. května 2024

Stanovuje si troufalý cíl zrušit Green Deal, zpochybňuje závazek přijmout euro a připouští, že...

  • Počet článků 222
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1402x
Originální osobnost. Jako každý jiný. Ještě že máme DNA. Jinak také manžel, táta, veterinář, textař, bývalý předseda KDU-ČSL, zastupitel a poslanec.

Zadavatel a zpracovatel: KDU-ČSL