Nesmyslná prohibiční šikana

V poslední době zažíváme permanentní tlak na omezování našich svobod. Dalším zásekem je návrh nové prohibiční vyhlášky. 

O mnohém vypovídá už jen samotný fakt, že za ním stojí bývalý komunistický prokurátor a dnes radní Prahy 1 za ČSSD Ivan Solil. 

V médiích se o tom už hojně psalo a my bychom ji měli řešit na nejbližším jednání zastupitelstva hlavního města. Nově by se měl zákaz rozšířit na celou památkovou rezervaci. Takže zapomeňte, že byste si třeba mohli v létě dát sklenku vína při pikniku v parku na Vyšehradě.

Krom toho by nově mělo být zakázáno i jen držení otevřené lahve s alkoholem v ruce a zóna zákazu by se měla rozšířit na okruh 100 metrů od kostelů, jiných modliteben a zařízení sociálních služeb, na veřejnosti volně přístupných sportovištích a, teď se podržte, cituji: „v okruhu 100 metrů od vstupů do prodejen, v nichž se prodávají alkoholické nápoje.“

Takže bychom asi všichni měli být vševědoucí a když se třeba před radnicí na svatbě rozhodneme bouchnout láhev sektu a připít novomanželům, tak si napřed odkrokovat nebo změřit pásmem, jestli náhodou nejsme 100 metrů od něčeho, kde se náhodou prodává alkohol.

Přitom si řekněme upřímně, o co jde? Jde o to řešit problém s lidmi, kteří opilí dělají nepořádek. To však nevyřešíme tím, že omezíme svobodu nás všech, ale jedině dobrou a důslednou prací městské i státní policie, která k tomu už dnes má dostatečné prostředky.

Doufám, že na celopražském zastupitelstvu zvítězí zdravý rozum a tomuhle nesmyslu řekneme jasné ne. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Alexander Bellu | úterý 21.11.2017 15:21 | karma článku: 31,94 | přečteno: 1121x