Náhubkový zákon

Politici chtějí umlčet novináře? Tak ať umlčí novináři politiky!

Mabel 65

Je toho všude plno. Od 1. dubna platí "náhubkový zákon", který zakazuje zveřejňovat informace o obětech trestných činů. Jednotlivé redakce volí jako formu protestu zveřejňování porovnání článků v původním a upraveném znění.

Co takhle udělat v tomto duchu celé noviny? Většina lidí je ješitných a politici obzvláště. Jak se jim budou číst např. tyto řádky:

Z domova - V jednom větším městě se sešli čelní představitelé politické strany, aby projednali změny v jednom důležitém orgánu. Byli přítomni i někteří ministři, jiní tam ale nebyli. A jeden se dokonce ani neomluvil. V diskusi padlo mnoho návrhů řešení a jedno z nich potom bylo odhlasováno, jako závazné pro zástupce této strany, při vyjednávání s ostatními.

Ze světa - Prezident jednoho významného státu přiletěl včera do jiného významného státu. Zdrží se zde několik dnů, aby potom odletěl do dalších států. Pobyt provází množství opatření.

Sport - 1. Liga fotbalu 2:1,  4:2,  1:3 - zvláště poslední výsledek všechny odborníky překvapil.

Kultura - Nový thriller známého režiséra uvede kino v premiéře od 20 hodin dnes večer.

 

Já chápu, že jsou věci o kterých by se opravdu psát nemělo. Ale zákony by měly spíše sloužit lidem, než těm kdo je vytváří. Na druhou stranu, politici se neustále obviňují navzájem ze všeho možného, takže většina z nich je v podstatě obětí trestných činů.... Takže by to bylo košér...

Autor: Martin Bělík | úterý 31.3.2009 22:02 | karma článku: 17,21 | přečteno: 1106x