život je změna, říká Karel Janeček, v nedávné době bojovník proti korupci.

Patřím ke generaci,která svůj aktivní život prožila na rozhraní komunistických a kapitalistických myšlenek.Dnes se jako pamětníci shodujeme nad chybami,které se společnost dopustila před rokem 1989 i dnes.  

Osobně jsem podezírán ze zpátečnických myšlenek,což vyúsťuje i do odsuzování mých názorů.Samozřejmě je vše naopak, ale vyvrátit to nijak nemohu.

Dnes jsem si poslechl názory Karla Janečka, údajně miliardáře,který ke svému majetku přišel prý naprosto poctivě. Mám jinou teorii, ale jeho názory skoro podepisuji a plně chápu. Částečně jde o filosofické úvahy a určitou futurologii.

zde  :

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/rozpocitejte-se-kazdy-paty-clovek-v-praci-skodi-rika-miliardar-karel-janecek-50163?utm_source=Seznamzpravy_static&utm_campaign=Doporucene_pod_clankem&utm_medium=variantaE&utm_content=1&dop-ab-variant=1

Je dobré si jeho názory několikrát poslechnout a nad vším se pořádně zamyslet. Mnozí úvadějí jako svoji přednost úplný konzervatismus,ale to  je dnes již chybný postoj. Doba úvah Václava Klause a dnes Petra Fialy již uběhla a nevrátí se. O to jsem byl podporovatel ODS a dodnes se považuji za "klausovce". Jen to již nemá nic společného s dnešními názory Václava Klause.

Změnu ve společnosti nutně potřebujeme. Pomatení politici nám předváději své šílenosti v praxi. A to dokonce na světové úrovni. Komentátoři nám překládají úžasné věci k uvěření, i když to mnozí nikdy nepochopí. Celá mediální scéna je také plná psychopatů a nemocných lidí.

Konečně se snad u nás ukončí umělá vládní krize a bude prázdninový klid.

Jen jde ve skutečnosti o něco úplně jiného.

Nechápeme,že blíže k novému společenskému systému mají  národy tzv.třetího světa.My spějeme k totální stagnaci a neschopnosti věci řešit. Větev si podřezáváme i v hospodářské oblasti.

Šílenci by dokonce rozpoutali světovou válku s nedozírnými následky. A uvažují,jako by hráli počítačovou hru,kde jde nastavit  další "level" či "new game".

Vůbec netušíme,kdy Čína spustí svoji připravovanou hru. Jen musíme doufat,že se bude jednat o pozitivní postupy,které ovšem budou asi velmi bolet. Čínu pořád v duchu podceňujeme,stejně jako Rusko. V Číně pracují za hrst rýže a vše kopírují. V Rusku žijí mužíci v zemljankách a chlastají vodku.

Přitom jedinou cestou je spolupráce Ruska,EU a USA. Kdo to vidí jinak,tak je na podivné cestě svého vývoje.

V předkládaném rozhovoru s Karlem Janečkem je mnoho věcí uvedeno tak nějak mezi řádky.. Na druhou stranu nejde o osamocený výkřik nějakého pomatence.. Nevěřím,že jeho filosofie a úvahy se rodí pouze v jeho hlavě. Jsem přesvědčený,že je určitým mluvčím nějaké nové filosofie,která nebírá dech k zásadním obratům. I Trump patří k této kategorii i když se to nezdá a vedení v Německu je také na tomto stupni vývoje. Jen tady je zatracují komentátoři i komunistobijci. I boj proti Islámským vpádům do naší filosofie cosi naznačuje. Když chceme hlásat mír a svobodu,tak nemůžeme stavět ploty a zátarasy na hranicích.

Janeček to tam říká hezky a má velkou pravdu. Jsme v období fantastických změn,kde nějaké majetky a kapitál nehrají důležitou roli. Jde jen o přechod jedné ery do druhé.

Samozřejmě jde vše mnohem rychleji než,když se budoval kapitalismus. Nejde o staletí,půjde o desetiletí.

Kdo sleduje dění v Číně,tak ví,že tam je termín desetiletí obrovský kus práce na změnách celé společnosti.

kdo chce nezaujatý pohled na Čínu očima člověka z Česka tak zde :

https://www.youtube.com/channel/UCmNFWNrCvPXqXvlnHXzIv5g

Jde o desítky super reportáží ze všech stránek života v Číně,komentovaných našimi názory.

Zdejší lidé jsou i masírování a oblbováni při komentování vztahů k Rusku. Vůbec nevíme a nechápeme vývoj v Jižní Americe a nedokážeme si představit zásadní změny v USA.

A tak jistě nová doba přichází a nelze nic vrátit zpátky.

A určitě to bude znamenat,že bude líp !

 

Autor: Bedřich Dvořák | sobota 30.6.2018 15:57 | karma článku: 14,97 | přečteno: 1103x