Zeman a jeho volební kampaň.

Hezký bonmot současného prezidenta by byl v tom, kdyby na závěr řekl, že jen testoval stav obyvatelstva v ČR a stejně kandidovat na prezidenta již nebude.

Jenže ta hrůza je v tom, že to s kandidaturou myslí asi vážně.Některá jeho prezidentská gesta jsem hodnotil kladně s tím, že již podruhé kandidovat nebude a tak si to může dovolit.Moje chyba.

Nyní se situace vyvíjí tak, že všichni budou proti Zemanovi,protože se z toho dá vytřískat něco pozitivního. Lid prostý ho volit bude, protože jim mluví z duše svými populistickými úvahami. Je to jeho chladný kalkul jako u prvé volby. Největší rány pod pás si ještě schovává,ale má je již připraveny. To, co mu provedl premier Sobotka se nezapomíná. Dokonce ještě nezapoměl původní podraz před lety.  A zatím má určitě střelného prachu dost a ČSSD by měla vážně uvažovat - co dál ?

Nyní se rozjíždí i akce Rath II. Zatím se ještě chvilku obrazně popravovat nebude,ale všichni již na to čekají. Velká sranda bude až se navrátí prezident Zeman z USA. Tak se bude rozhlížet, kdo ho právě poslouchá a tady bude mnohým moc horko. Tím hravě dokáže svoji nezávislost a jen potvrdí to, co si většina národa myslí o politice a politicích.

My je vůbec nepotřebujeme a kdyby se tady zavedl prezidentský systém, tak šikovný prezident s pár poradci uřídí všechno. Prostě bychom si konečně přiznali ,že jsme jen přílepek k Německu a je to. V USA to ostatně tak berou a uctivé poklony za prezidenta Havla byly stejně jen divadlo.

Koho volit nevím. Zpočátku se mi líbil pan Horáček,ale nějak to opravdu podělal Takový Pospíšil by měl raději zalézt někam do kouta a nevystrkovat ani nos. Nějací super vědci, byť zasloužilí,  v ČR nejsou na pořadu dne a nikdo jim stejně nebude věřit. Disidenti již morálně vymřeli a takový Pithart je jen pro srandu vrabcům.Z Generála udělat prezidenta se snad nikdo neodváží a nějaký neznámý neználek asi také díru do světa neudělá.

Taky by bylo možno funkci prezidenta zrušit. Bylo by to složité ačkoliv velmi užitečné.

 

Jenže ať děláme co děláme,stejně vše bude jinak. Vývoj společnosti i u nás je objektivní proces a moc s tím nenaděláme.

 

A třeba potom bude líp !

Autor: Bedřich Dvořák | středa 15.2.2017 17:11 | karma článku: 19,91 | přečteno: 642x