zdražíme plyn,naftu,benzin i elektriku ? A budeme se mít jako v Německu ?

Tady se argumentuje zdražování očekávanými růsty čehosi na burzách. Jenže burzovní indexy klesají a stát nechce dále navyšovat DPH. Mohly by vzniknout i neočekávané tlaky u obyvatelstva. Tak raději budeme slibovat i modré z nebe ?

Stát opravdu dělá navenek podivnou poltiku, jako za bývalého režimu. Jedinou útěchou může být základní fakt,že to vymýšlejí vyvolení v Bruselu. Tam mají lepší informace než my tady ? A nebo to je další kapitola války proti Rusku ? Aby se jim sem nechtělo, nebo o co jde ?

Tady se již vytvořila klika těch neochvějných borců a komunistobijců, i když normální člověk má již dnes jné starosti.

Co nás čeká v roce 2019 vlastně vůbec nevíme. Pravicoví všeználci straší krizí z projedení rezerv a nadbytků ve státní kase. Chápou,že jde o koloběh vyplacených prostředků,který je omezen. A to je u nich vše.Stačí se zamyslet,kolik se vybíralo daní v roce 1990 a dnes. Jak může chybět ve zdravotnictví a v sociální oblasti nějaké procento peněz ? Na to nemusí být žádný superpočítač a stačí vzpomínky a tužka.

A co na to levičáci ? Ti navrhují oblékání žlutých vest jako ve Francii a jinde.Jsou normální ?

To,co dnes berou důchodci, stačilo poslancům tenkrát k tomu,aby přijímali historické zákony. A nikdo si nestěžoval. A když měl tenkrát důchodce příjem kolem 4000 Kč,tak byl skoro král. Kdo byl prduch a nebo malinký živnostník,tak mohl i vyrazit poznávat cizinu. Moje maminka jezdila po Evropě jako Hanzelka a Zikmund. Jen si s sebou brala kořalku na mazání nohou.

Dnes neznám důchodce,který by dobrovolně vyrážel do světa.. Jedině z rodinného donucení a nebo ze zvláštní seniorské zvídavosti.

Vládní návrhy nás již moc neberou. Ztrácíme přehled a tak se to populistické asi míjí účinkem.

Bude konečně líp a nebo nebude ? A co to líp vlastně znamená ?

Hnutí ANO pořád v průzkumech vítězí i když to je ve skutečnosti stejně jen obr na hliněných nohách. Babiš zatím neohlašuje odchod ze scény a parlament se nerozpouští. Elektronické volby ještě nemáme v plánech a ty normální jsou prý moc drahé. A selský rozum říká,že stejně nejsou lidi, kteří by byli lepší než ti současní.

Je relativní sociální klid a nebo je to únava revolucionářů ?

Když uveřejním takovéto myšlenky,tak mi stejně divní rypáci v komentářích napíší,že mám odjet do Ruska a nebo vstoupit do KSČ(M).

Tak nevím. Vše je relativní a nikdo neví,kam se to u nás bude posouvat.Určitě to nemůže ovlivnit ani Zeman a ani Babiš. To si myslí jen lidé,.kteří nevědí nic o chodu hospodářství zemí v EU.

Musíme doufat.že máme je špatné informace a bude líp !

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bedřich Dvořák | úterý 25.12.2018 18:37 | karma článku: 37,99 | přečteno: 3656x