Zatrhneme nákupy blbostí z Číny ? Stát se chystá k zásahu !

Již to nekřičí jen vrabci na střeše,ale internet je toho plný. Stát bude bojovat za speciální zdanění dovozů z Číny. Samozřejmě to bude zase kontraproduktivní.Nevidíme si zase ani na špičku nosu !

Na jedné straně stát nepřímo podporuje spukulativní nákupy v Číně a na druhé straně chce zdanit drobné nákupy s odvoláním na pokyny z Bruselu.

Již před několika lety se snížila hranice bezcelných dovozů ze zahraničí a dovozy jen narostly do obrovské výše. Čína podporuje své výrobce i obchodníky prakticky od nulových vývozů.Existuje tam mnoho možností,jak využít takové státní podpory podnikání.

Tady se propagovaly úvahy,že Číňané pracuji za hrst rýže a chodí v hadrech po ulici.Všechno byly jen účelové lži a jak známo - lež má krátké nohy !

Nyní na internetu je mnoho českých společností,kteří chtějí na tomto byznysu vydělat a krachují. Náš člověk již pochopil cenotvorbu v Číně a objednává si drobné zboží přímo za zlomky tuzemských cen. Viz TV shop a podobné společnosti..

Jestliže se vláda odhodlá k těmto restrikcím,tak se najdou jiné cestičky,jak vše obejít. Česká pošta sice využívá mezinárodních dohod ohledně doručovacích služeb v cílové zemi,ale tady se jim nelíbí pracovat za nulu. Ale poslat dnes cokoliv do zahraniční je skoro nesmysl.Sice doporučený dopis do Německa není o moc dražší než tuzemský( což jsme tady zdražili),ale u balíčků je to jiné.

A jelikož nadnárodní obchod bude popkračovat,tak vzniknou nějaké  ( již existují) další sdružovací fimy,které to vyřeší s nějakým ziskem.

A nadnárodní řetězce budou nerušeně krátit DPH v objemu desítek miliard.

Proč již v rámci EU není zaveden jednotný postup ?

Proč zdejší orgány mohou beztrestně lhát a vykládat něco o pokynech z Bruselu ?

Kdy se probereme do reality ?

Autor: Bedřich Dvořák | sobota 25.4.2020 14:28 | karma článku: 24,83 | přečteno: 1537x