Zásilka z Hongkongu zabavena. Luxusní hodinky za 100 tisíc přes celníka neprošly

V úvodu je citát z dnešních medií. Již to pokračuje několik dní .Náš ministr financí řeší problematiku krácení tržeb,ale život mu uniká.Máme sice zaručeno obchodování s celým světem,ale mnozí jsou rovnější a někteří i nejrovnější.

Když si objednáte zboží ze zahraničí, a to nejen z Číny,tak záleží na libovůli celníka, jak vás osolí na cle,tak případně na DPH.Náš celní zákon velmi smrdí socialismem a vše se vysvětluje jakýmsi pašováním zboží.Jak mi může někdo zabavit zboží, které jsem si řádně koupil na veřejně inserovaném e-shopu ? Já vůbec netuším, kdo to vyrobil a jak. Já jsem spolupachatel ?

Doplatila na to  mimochodem i manželka ministra Babiše, když si v USA koupila kabelku a nějak ji prý zapomněla zdanit. Jen to asi padělek nebyl. A nebo to tak nevypadalo. I tehdy bylo vše nějak podivné.

Když si u nás objednáte zboží z ciziny,tak neplatí jakékoliv ceny uveřejněné v běžně přístupném  katalogu na internetu, neplatí bonusy ve formě ceny za dopravu,ani bonusy za nějaké odběry a ani prodejní doklady ze země původu. Hrdinný celník může nasadit tak zvanou cenu obvyklou v Česku a jste namydlený.K tomu si ještě musíte zaplatit celního deklaranta, který inkasuje příslušnou paušální částku také. A ta se započítá i do základu na DPH. Mohou k tomu připočítat cokoliv uznají za vhodné.

Česká pošta se probrala a ústy svého ředitele prohlásila,že bude obchodovat se zbožím z Číny v celé EU. Samozřejmě již tuto službu dělají organizace v několika státech EU.Já to moc nesleduji,ale někdy zboží přijde přes Estonsko, nebo přes Holandsko. Toto přeposílání a sdružování prodejů je dnes velký byznys třeba v USA.

Samozřejmě poště vadí,že si nemůže hrábnout do nějakých peněz sama. A jde již o miliony zásilek ročně.

Dnes jistě Čína, na rozdíl od našich  pomatených akcí s EET, dotuje malým obchodníkům poštovné a poštovné Číny k nám je mnohem nižší než poštovné od nás do Číny. Až neuvěřitelně. Oni tam ti státní úředníci asi přemýšlejí. Zcela určitě nastanou " zlé" časy jako za socialismu a za pár let si již neškrtneme. A nedej bože, aby se ještě zhodnotila koruna k USD.

V nejbližší době se asi prezident Trump pokusí Číně socialisticky takové obchody zatrhnout. A my se přidáme. Ostatně před několika lety jsme se o to již tady pokusili,když jsme snížili limity pro bezcelní dovozy a limity pro DPH. Zatím se to lidem vysvětluje jako boj proti pašerákům.  Při bližším zkoumání  jsou ceny takto " pašovaného" zboží na úrovni cen z dob socialismu a nyní je u nás mnoho zboží předraženo. Když se podíváme na ceny v USA a jejich kupní sílu,tak i to "pašované " zboží u nás je stejně ještě předraženo.

Přiznat si, že i když máme deklarovanou poměrně vysokou průměrnou mzdu,na kterou většina lidí nedosáhne, je všechno po 27 letech od naší revoluce dost problematické a smutné.

Důchodci a nemocní žijí z ruky do huby a ani pan prezident to asi netuší, kolik lidé vlastně berou. Jinak by neplácal nesmysly a žádal zavedení poplatků v nemocnicích.

Hlavně,že všeci kradnú !  A nic se proti těm největším za poslední léta neudělalo.Odrbávají se jen obyčejní lidé.

Volby nepomohou, musí se stát něco daleko většího. Bohužel to nebude u nás a snad se s tím i trošku svezeme.

Asi dostanu v diskuzi  pár nadávek, jak si nevážím té svobody pro někoho, případně,že jsem agent Putina..

a  třeba se probereme a potom bude líp !

Autor: Bedřich Dvořák | čtvrtek 2.3.2017 18:15 | karma článku: 24,29 | přečteno: 779x