zase tu máme novou imigraci ?

"vlastenci" si již brousí kosy a vyrábějí řemdihy.Já bych mnohem více doporučoval knihu J.A.Bati z roku 1938."Budujme stát pro 40 000 000 lidí.". Samozřejmě je to skoro 100 let stará kniha ,ale pořád má cosi do sebe.

Celou knihu si můžete stáhnout zde :

https://uloz.to/!brJ9NQMBf9AH/j-a-bata-republika-pro-40-mil-lidi-pdf 

  ( snad to zvládnete- zadejte stáhnout pomalu a doplňte kody).

Knihu čtou dnes i mnozí národohospodáři a hledají tam inspiraci. Odkazuje se na ni i prezident Zeman s jeho milovaným kanálem Labe-Odra-Dunaj.

Když si uvědomíte,co nastalo v Československu pár měsíců po prodeji této knihy a jak to dlouho trvalo,tak se musíme pochválit. Přežili jsme to ve zdraví alespoň částečně a další generace může pokračovat v nových podmínkách a možnostech.

Jen tu již nemáme tu podivnou protáhlou republiku,ale není všem dnům konec.Hranice již nemohou omezovat rozvoj společnosti.

Jen se nedokážeme určitě tak rychle namnožit a musí přijít  do Česka jiní. Ani to nemusí být doktoři,právníci a inženýři. Ty nebude nová generace skoro potřebovat. Nová průmyslová revoluce 4.0. zapojí kohokoliv a je jedno z které části světa. Jen my musíme změnit tok myšlenk a pochopit vývoj světové lidské společnosti. Pan J.A. Baťa by nám to lehce vysvětlil i dnes. A navíc on to realizoval po celém světě.

A potom dozajista bude líp.

 

Autor: Bedřich Dvořák | úterý 31.7.2018 19:54 | karma článku: 9,03 | přečteno: 539x