Zapomenutí živnostníci. Snaha zvýšit jejich penze zůstává u ledu

Pořád se řeší neřešitelné.Hlavně se lidem lže.Lidem se nalhává něco o úrovni našeho hospdářství i když každý ví,že tu je hrozná korupce a značná část nákladů státu se rozkrádá.

Přitom kolem sebe máme dost států,kteří to řešit dokáží a také problémy řeší.

Nyní se budou zpátky nakupovat jednotlivé vodárenské společnosti. A již se všude dělá příprava na korupci při reprivatizaci.Mění se názvy společností,aby tam nebyl vidět zahraniční majitel. Co když bude jen u takových zahraničních společností něco řešeno ? Tam změníme firmy a je to.

Když by se zrušily současné zdravotní pojišťovny a udělal jeden úřad spojený i s finanční správou,tak se budou všichni soudit o peníze,že mají únik zisku a poškozené investiční záměry. A lidé se nedoplatí.

Proč máme monopol na dodávky energiií, a prodej energií je řešen desítkami napojených společností,které si zisk mohou stáhnout jinak. ?

Vše je jen hra  s blbostí voličů a s manipulací politiků.

Kecy o nějaké České tvrdé koruně jsou již ubohé a neřeší se nic.Kolik let jsme zbytečně bojovali proti zvyšování minimální mzdy a najednou to jde a bude se valorizovat podle vývoje. Stejné to je i s penzijním systémem. Pohádky o dalších důchodových pilířích šíří jen penzijní pojišťovny,kde se bude žít jako v bavlnce. Nic proti tomu,ale nesmí to být určeno zákonem a povinné. Stejně jako se zvyšují pojistky na auta od doby,kdy se vše prodalo do soukromých rukou. Když stát zajistí povinné prodeje do soukromých společností -není to náhodou porušení principu  svobodného trhu ? Takto se řeší soutěž subjektů ?

Privatizace určitých sektorů státního hospodářství byl ten největší podvod,který prosazovala hlavně ODS  v čele s Václavem Klausem. To dnes nechápete ?

Prostě stát musí být garantem za určité věci a nějaký pokřivený trh dnešní doby to nevyřeší.

A to máme jen jeden systém a jedny úřady v sociální oblasti. A nic se neděje,jen se případné přebytky použijí na látání děr ve státním rozpočtu. A všude se křičí,jak důchodci musí počítat se snižováním důchodů .

Ve zdravotnictví jsme to také pustili z rukou a všude peníze chybí. Jen se více krade. Třeba nyní pomocí lékáren v nemocnicích a inkase provizí, použitých na jiné účely.. Nikdo nic nemamítá k práci privátních zdravotnických zařízení,ale tyto činnosti  musí být řešeny s pomocí privátních pojištovacích ústavů. A s vyloučením čerpání peněz  z celospolečenských zdrojů. To se nyní děje v obrovských objemech u stomatologických zařízení a "dobrovolných" vyšetření na privátních zařízeních za úplatu.

Oprava zubů je mnohdy již za hranicí možností občanů.

Nekotrolované přelévání peněz od státu k soukromníkům vždy vyvolá korupci a podvodné jednání.

To je i současný problém evropských dotací. Státní úředníci mají nekontrolovanou moc přelévat značné prostředky do soukromých zařízení. A kde je možnost,tam se i krade.

Aby se něco vyřešilo,tak se musí vždy řešit problém a ne nejdříve následky. Příčiny komplikují lidé s určitými záměry. Vše je dost dokonale promyšleno. Korupce se provádí i zbytečným placením mnoha " odborníků" a vytvářením teplých hnízdeček pro vyvolené.

Je pravdou,že soukromník se nechá okrádat jen chvilku a potom buď zkrachuje a nebo změní dodavatele.

ALE !

Státní úředník čeká dnes již jen na korupční jednání.Stát si to přelije jinak a jedeme dál !

To není problém státního, či společenského  vlastnictví majetku-to je problém systému,který je tak korupčně vymyšlen a nastaven. Proto to byl za socialismu zvlášťě navýšený trestný čin !!!

Mnoho lidí dnes chápe,že zrušení určitých zákonů a nařízení z doby před rokem 1989 byl záměrný čin.

Mafie dnešních úředníků a státem placených lidí je obrovská.

Zlepšit situaci nepůjde nějakým přesvědčováním.

Musí být líp - ale sranda to nebude.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bedřich Dvořák | středa 15.1.2020 3:52 | karma článku: 20,34 | přečteno: 701x