Za jízdu s alkoholem v krvi hrozí řidičům tvrdé postihy i pád do dluhů

Úvodem musím napsat,že alkohol skoro nepiji a nikdy nesedám za volant" pod vlivem". Ale pravidla s nulovou tolerancí nejsou v pořádku. Je mnoho okolností,kdy se vám v krvi nějaký alkohol může objevit.

Máme skoro volný pohyb osob po státech EU a pravidla ohledně zbytkového alkoholu nejsou řešena jednotně. U nás pokutujeme i cyklisty na venkovských cestách a cestičkách mezi Vinohrady.

Sice se někdy řeší problémy s pochopením,ale strašák je to pořád. Asi by bylo nejlepší alkohol zakázat úplně ,ale zkušenosti s některými státy ve Skandinávii nejsou jednoznačné. Muslimské státy to mají vyřešeno dokonale. Nula je nula a je to.Tam to má jiný podtext. Islám je moderní způsob života a je to. A tady vykřikujeme cosi o středověkém tmářství nevzdělanců.

V USA si to řeší každý stát jinak a policie má také různý přístup k " hříšníkům".

Drogy jsou bohužel na postupu a budoucnost lidstva je s drogami spojena úplně maximálně.Začíná to Nikotinem,kofeinem a alkoholem a konec je v nedohlednu. Automobilismus bude časem vyřešen automatickou jízdou bez řidiče. Cyklistika by měla být podporována,ale vymysleli jsme další strašák - jízda pod vlivem návykové látky.

V ČR jsou hranice nula až 0,3 promile.Další hranice je 0,3 promile až 1 promile (původně omylem uvedeno 10 promile) a nad tím je již tvrdý postih z hlediska trestných činů. A to se nemusí  nic stát. Pojišťovny to mají vyřešeno v pojistných podmínkách a tak je postih mnohdy likvidační. Záleží na úhlu pohledu a stupněm možné korupce.

Nicméně není všude občanská společnost tak vycepována,aby fungovala dokonale jako nějaký automat.Mnohé se toleruje a na druhé straně jsou chapadla buzerace obrovská.

Každý rok jsou v parlamentu různé návrhy a jsou zamítnuty z různých důvodů. Ale přece máme podepsanou harmonizaci právních předpisů a hranice přeci fakticky neexistují.

Drogy se budou zcela jistě tolerovat mnohem více než alkohol.Léky na deprese jsou také drogy a půjde v budoucnosti o základní léky vůbec. Psychika bude léčena mnohem složitěji než cokoliv jiného.

Neměli bychom více přemýšlet ?

Má alkohol vůbec nějakou pozitivní stránku ?

Autor: Bedřich Dvořák | pátek 6.4.2018 10:22 | karma článku: 12,11 | přečteno: 614x