Vypalování rybníků a jiná gesta v dnešní době

Patřím k těm, kterým vadí jakákoliv válka .Na vojně jsem nebyl a jsem proti násilnému odvádění mužů na smrt. Pro někoho jsem i vlastizrádce. A co dělá celý "Západ" dnes, aby se směřovalo k míru ? Posílá staré zbraně na Ukrajinu ?

Nemám rád hesla typu - "jsme Západě" tak ať se "západ" postará !

Nepostará ! Vždy je košile bližší než kabát .

Nedávno jeden moravský bloger z USA napsal , že Putin Západu "vypálil rybník" .

Takto jednoduché to určitě není. My jsme vymysleli sankce na ekonomiku Rusku, abychom jim také " vypálili Rybník".. Vzpomeňme ,co dělal Západ před mnoha desítkami let, když nastala první "ropná krize". Použil korupci a strašení následky. Jen podstata problému nebyla nikdy vyřešena. Zdejší systém koukal na věci ze svého úhlu pohledu a to je špatně. Musí se hledat pochopení uhlu pohledu právě druhé strany.

A tak se vyzbrojila Saúdská Arabie a další státy a vznikly různé bojové ekonomické systémy jako je OPEC atd. Tamní ropný průmysl dál měly v rukou společnosti za "Západu".V Rusku jsme použili podobnou taktiku. Korupce. Oligarchové a převedení ekonomiky a bankovnictví do rukou "Západu". A tak máme, co jsme chtěli a určitě jsme to vůbec nechtěli.

Pár zajímavých myšlenek najdete například tady

https://www.youtube.com/watch?v=7q9KyRx9XvY

Bohužel naše zahraniční politika odpovídá duchu doby a vlastně ji chybí ta nějaká samostatnost. Více méně jde o strach z nějak neznámých následků, které si vláda ani neumí představit. Covid byl prostě jednodušší, i když nikdo nevěděl o co vůbec šlo. A neví se to dosud. Jen ty miliardy se dostali do jiných pokladniček.

Věřím, že jediné možné řešení současné války musí vzniknout v určité spolupráci mezi USA a Ruskem. Rusko bude určitě souhlasit. To je výchozí bod.

Obě imperia mají dobré důvody se dohodnout. Nyní se jen hledají maličkosti.

Ukrajinu bych do toho vůbec netahal. Tam již neexistuje žádné vedení státních institucí a spoléhat na všelidovou diskuzi je nesmysl. Rozdávání zbraní pro budoucí partyzány je pitomost stejná,   jako ukrajinská vlajka pro papeže.. Více méně nastane nějaký přechodný stav do nějakých voleb na odtržených územích. Vznikne několik oblastí, které se buď připojí pod Rusko či nepřipojí. Ukrajina se nějakou dobu nerozpadne a co bude potom, se zatím vůbec neví. Nabízí se cesta rozdělení pod státy v NATO a EU a je vymalováno. Stačí jen jakési autonomní uspořádání a jisté záruky v kulturní oblasti.

Šílené období bude zažehnáno a krize skončí velmi rychle.

Již nás to válčení opravdu štve a musí to být ukončeno.

Autor: Bedřich Dvořák | úterý 14.6.2022 8:55 | karma článku: 22,78 | přečteno: 570x