Věříme dnes vůbec něčemu ?

Dříve lidé věřili většinou svému Bohu nebo kmenovým autoritám.Dnes je situace mnohem horší. Politikům věří lidé možná v USA nebo v Rusku. Možná i v Číně. Celkově se v této oblasti mlží a jen se vypouští  " statistické" obláčky.

U nás je situace ovlivněna vývojem po roce 1993.Lidé pořád nevěří,zda bylo rozdělení Československa správným krokem. Asi se to muselo udělat,ale nikdo neví, zda to bylo správné. Z jednoho pragmatického pohledu ano a z dalších pohledů ne.

Stejné je to se změnou politického systému. Něco bylo správné a něco ne.Něco se okruhem,či ve spirále vrací v nové kvalitě.

Nevěřili jsme na podporu vojsk Varšavské smlouvy a nevěříme v podporu NATO a USA zvláště. Nevěříme, že prezident Zeman mluví správně a nebo nevíme, zda hraje divadlo pro své EGO.Současný stav s vládou Andreje Babiše již vystřílel své argumenty a nemá pomalu co nabídnout. Stejně tak všechny ostatní politické strany.Ani jedna nemá nosný a reálný politický program,kterému lidé věří.

Politici  vykládají,že se musí změnit poměry v EU a Evropském parlamentu,ale nevěří,že musí začít u sebe a tady.

Poslední volby  do zastupitelstva měst a obcí to ukazují vše v plné nahotě. Názor lidí nikoho nezajímá a vytvářejí se bojovné koalice,které anulují právo lidí ve volbách. Kupodivu je to stejné jako za komunistů.Jen tu chybí ta vedoucí úloha nějaké strany.

Není to dnes vůbec hezká situace,protože nemůžeme věřit skoro ničemu. Záplava negativních zpráv nás ubíjí. Zdraží se pivo,energie,jídlo v restauracích,bydlení a mnoho dalšího. Pořádají se hony na živnostníky a majitele aut. Policie bude rozdávat vyšší pokuty v celé EU.A všude sankce,sankce a sankce.

Kdo věří tomu,že sankce na Rusko něčeho dosáhnout ? A čeho mají vlastně dosáhnout ?. Budeme jásat,jak se jim to tam sype ? Budeme jásat, když padne dolar ? A nebo se zvýší  pochybná hodnota České koruny ?.

Na co je to všechno dobré,když se lidé probouzejí  každý den do podivného, neradostného světa ?

Můžeme všichni čekat na nějaký zázrak, jako Jehovisté ? Tomu většina lidí také nevěří.

Každý rok přicházejí zprávy,že v dalším roce se něco stane. Proč nás někdo pořád straší ? Rok 2012 uběhl a nic. Letos měla nastat magická osmička. Sice ještě pár dnů tu bude, ale nic se asi nestane. A co by to mělo vůbec být ?

Společnost by si již určitě zasloužila,aby byl klid a naděje do budoucnosti.Místo toho se ukazuje na přelidněnost světa a nutnost likvidace většiny obyvatelstva. To jsou hezké zprávy ?

Svět uživí lehce mnohem víc obyvatelstva než dnes.Československo se může fakticky znovu propojit i když si budeme povídat cokoliv, a uživí minimálně 50 000 000 lidí. Nedávno jsem tady uveřejnil studii pana Bati z roku 1938 s odkazem na originál literaturu.

Tenkrát lidé věřili a proč nevěří dnes ničemu ?

Lidé již nebudou chodit do kostela ani ke Svaté zpovědí. Je jiná doba.

Jen určitě  již musí být líp !

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bedřich Dvořák | čtvrtek 18.10.2018 8:33 | karma článku: 10,20 | přečteno: 203x