- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Nemám rád reklamy.Možná, že si to jen namlouvám a jsem ovlivňován stejně jako masa spotřebitelů.
Ale nepřipouštím si to. Zírám na reklamy týkajících se vůní a likvidace pachů. Jsem tak trochu živočišný typ člověka a většina těchto reklam mne nechává chladným. Pachy ( až na některé chemické) mi nevadí a některé dokonce zbožňuji.Kdysi jsem mluvil s jedním expertem na vůně a ten mne přesvědčoval, že vše je jen naředěný pach a vše je o lidské psychice.Veškeré parfémy se skládají z několika základních vůní a vysoká cena je jen marketingový tah.Věřím i tomu, že nejdražší na parfému je vždy obal.
Jsou lidé, kteří chtějí vonět a vyhýbají se všemu, co by jejich systém hodnot narušilo.Na druhou stranu existují zastánci i opačného extrému. Nemyjí se a dle jejich teorie po nějaké době člověk začíná krásně vonět.Něco na tom možná je, protože teorie feromonů platí v celé živočišné říši.Taková čerstvě umytá a mírně zpocená žena je také krásný exemplář vůně. I miminka voní krásně bez parfémů.I některé ženy ocení neprospreyovaného muže.Proto mají i tyto prostředky výstižná jména, které lze jen obtížně publikovat.
Já bych se rád soustředil na jiný typ vůní a pachů. Je to otázka jídla a pití. Jak je možné, že jednomu člověku krásně zralý sýr voní a chutná božsky a jinému se zvedá žaludek.Stejné je to třeba u slivovice a nebo vody z naloženého zelí. A co ryby a zvláště mořské? Někomu páchne zvěřina a skopové maso a jiný to považuje za lahůdku.A to nepopisuji exotická jídla mnoha zahraničních kuchyní.
A co taková vůně koňského potu, proleželého hnoje a čerstvě vyryté hlíny ? A ty sýry si určitě žádný francouz, švýcar a mnozí jiní nedokáží představit bez charakteristické vůně, kterou zase jiní považují přímo za smrad. U nás je těch labužníků samozřejmě také mnoho a sám se za takového považuji také. Já považuji takovou těžkou vůni tavených sýru v některém podniku ve Švýcarsku za mnohem lepší než puch přepáleného omastku v některých restaurací u nás.
Můj osobní názor je jasný.Komu nechutnají tato skvělá páchnoucí ( božsky) jídla, ten je ochuzen o skvělé chuťové a čichové zážitky.Vůbec nechápu, že některá jídla někomu nechutnají. Já mám rád vše.
Ještě jsem nepoznal jídlo, které bych nemohl jíst.Naopak, skoro vše mi chutná.Samozřejmě vylučuji diletanské výtvory některých kuchařů a nesmyslné kombinace v nápojích.Víno může být dobré a špatné a teprve potom je možno hodnotit jemné nuance.U lihovin je to stejné jako u pramenité vody. A pivo je zvláštní kapitola. Neuznávám, že máme nejlepší pivo . Existuje tisíce stejných, lepších i horších piv.Jde většinou o dodržení základních zásad výroby, presentace a konzumace. Vše ostatní jsou pomluvy.
Záměrně opomíjím vůně v přírodě. Tam snad ani puchy neexistují. I ty největší smrady co vypouští některé rostliny i živočichové jdou akceptovat.Ale mnohem větší počet je vůní. Možná nepřeberný počet, který se mění v ročním období. Mění se vše i v různých zeměpisných šířkách a délkách. Prostě nádhera.
Dokonce bych tvrdil, že to překoná i zážitky z pohledu na přírodní scenerie.I vůně ozonu na horách je přeci krásná. A navíc je každá vůně relativní.Jak jsou všichni lidé rozdílní, tak i jejich vnímání jakýchkoliv vůní je velmi rozdílné.A navíc se krásná vůně okamžitě a trvale zapisuje do paměti. A o tom to je.
A jedna vánoční
Radujme se, veselme se............vys.... se na deprese
vždyť přeci ....... bude líp!!!!!!
Další články autora |
AURES Holdings a.s.
Královéhradecký kraj
nabízený plat:
120 - 120 Kč