V politice končím, oznámil ministr Pelikán. Byl tam vůbec k něčemu platný ?

Současná situace na naší politické scéně není tak vážná,aby nemohla být horší.Asi je jakési samočištění dobrý vývoj. V ČSSD i ODS se čistí již dlouho a pořád to není ono.U lidovců je to jakési vzájemné obdivování. A co bude dál?

Ministra Pelikána jsem nikdy pořádně nepochopil. Asi si opravdu jen tak odskočil z jakési nudy při advokátní praxi. To jsou dokonce jeho výrazy a důvody.

Já si myslím,že  na postu ministra spravedlnosti jsme neměli nikdy ideálního člověka. A žádná vláda nebyla ideální.

Náš právní systém je tak zaplevelený,že mu nepomůže ani svěcená voda či jiný léčivý postřik. A nějaké geniální změny, jaké provedl bývalý ministr Pospíšil, nejsou nikdy ideálním tahem na branku.

Ministerstvo spravedlnosti mělo za úkol maximální harmonizaci našeho systému s právem v EU,které je již  údajně nadřazené našemu. A my si tady pořád nalháváme,že vymyslíme něco lepšího a výživnějšího.

Opak je pravdou.Náš právní systém má problémy i s naší Ústavou a nějaká harmonizace naráží na obrovské zájmy zainteresovaných. Ten dnešní bordel  mnohým plně vyhovuje.

Navíc v hnutí ANO je hodně lidí na ozdobu a chybí lidé na práci,která je obrovská.Ve městech a obcích jsou určití lidé již politikou znechuceni a tak se do ANO dostávají buď nezkušení mladí lidé a nebo odpadlíci z jiných seskupení. Bohužel i ministr Pelikán příznává,že je v politice nějakým omylem a již ho to nebaví. Prý peníze nejsou důležitou motivací.Stejně je na tom jistě ministr Stropnický a další. Exhibicionismus jiných asi také není ta správná vlastnost pro ministra.

Jedinu dnešní výhodou je fakt,že základ národa přemýšlí a ví ,co vlastně chce. Tady nejde o nějaké třídní rozdělení neb klasické dělení již neexistuje.Nejde ani o stupeň vzdělání. Někdo sám sebe oslovuje, že je jako doktor či inženýr a samozřejmě neví, která bije.

To ale vůbec neznamená,že nezačnou voliči obdivovat nějaké jiné šílence,kteří se vyrojí na povrch společnosti. Proto asi musíme držet hubu a krok s EU a nenechat se ukecat těmi vystupovači z čehokoliv a případně i válečnými štváči. Dnešní generace vlastně již žádnou válku nepamatuje,a válčit se nikomu nechce. Vytváření nějakých válečných  rezervních zdrojů nemůže dobře dopadnout. I vojenská výchova již není možná.Těch ochotných umírat je minimum.Společnost je jinde a ví,že Česko nikdy neválčilo a válčit nebude. Jen to odzbrojení se již nenosí a tak se oficiálně hrají válečné hry a zahraniční skopičiny.

Musí být již líp a vůbec nejde o nárust minimální mzdy a nebo o přídavky pro důchodce. Lidé chtějí klid a ten nemají. Vyvolávaný strach z útoku Rusáků nám ten klid určitě nenahradí.

Jen již nejde nikam emigrovat. Prakticky to je všude stejné a nebo natolik odlišné,že si nezvykneme.Útěk Angličanů na Sibiř je jen jedna z mnoha pohádek. Tam to ovládnou Číňané a další národy z Asie.

Vývoj musí být o mezinárodní bezpečnosti a spolupráci. Hranice jsou již nesmyslné administrativní zbytky bývalých dob a.vše může být během krátké doby úplně jinak.

Určití lidé na to čekají a věří,že to někdo "shora" za nás vyřeší. 

Bohužel to tak nebude..... NEVYŘEŠÍ..........  BEZ LIDÍ NIKDO NIC NEUDĚLÁ ....

Autor: Bedřich Dvořák | sobota 7.4.2018 15:53 | karma článku: 22,52 | přečteno: 835x