V jaké kvalitě máte své zuby ?Začne již revoluce ve stomatologii?

Péči o zuby odstavila již naše společnost na vedlejší kolej.Pojišťovny nemají zájem situaci řešit a stomatologové pracují tři dny v týdnu. Hygienické rady  nám zuby ošetřit nedokáží a třetí zuby zatím neumíme vypěstovat..

Vykládat něco o zanedbání hygieny je hloupost,potože existuje mnoho nemocí,kde ty zuby postupně odcházejí a lámají se.I zubní kaz funguje jinak u dítěte a u staršího diabetika. II.typu

V současné době má mnoho starších lidí zuby v nepořádku. Z důchodu si moc speciálních implantátů nepořídíte a u lidí nad  60 let není zájem nějaká kouzla provádět.

  Nyní probíhají akce- dva implantáty za cenu jednoho. Zaplatíte za implantát 16 000 Kč a máte dva. Hurá !!! Prostou úvahou si domyslíte,že materiál je běžně prodáván s marží 100 % a více .A k tomu práci za 20 000 a máte dva zby nehrazeny implantátem,který se bude usazovat dokud nezemřete .

Je to již opravdu pokrok v medicíně ?

Implantáty se dělají z materiálů použitelných v průmyslu i vojenství. Titan je idnes deálním kovem pro konstrukci zubů. A hlavními výrobci jsou Rusko a Čína. Ale než takový implantát doputuje do vašich úst,tak se jeho cena zmnohonásobí a dodávky jsou již  z německých,francouzkých a jiných světových firem. Násobek je 8 -10 x  a mnohdy ještě vyšší. Korunky se mnohde již dělají na 3 D frézách ze Zirkonu a podobných materiálů,které se také vyrábějí v uvedených zemích., tzn. Rusku a Číně.

Být stomatologem je jistě těžká fyzická práce.Plánuje se nasazení robotické techniky a určitě se to již připravuje ve velkém.

Tady si situaci je vylepšujeme pomocí stomatologické lobby, protože nějací dentisté jsou již jen ve vzpomínkách a všude musí být odpovídající MUDr  s atesty.

Dentisté prostě již vymřeli jako dinosauři.

Prý se již dělají pokusy s inicializací růstu dalších zubů. Snad to souvisí s výzkumem krokodýlů a podobných tvorů,kterým zuby rostou pořád.

Protézy zubní  nejsou ideální.Iplacení protéz  na účet pojišťoven je jen z říše pohádek. Je v tom plánovaný zmatek a staří lidé platí jako mourovatí.

Nevěří ti,co ještě problémy nemají.

 Máte jiné zkušenosti ?

A přátelé ze zahraničí - jak to funguje u Vás ?

Vím,že mnozí  lidé si dávají zuby opravit tady,kde to je pořád dost levnější než  venku.

Jsme si pořád více rovnější - jenže těch rovných je pořád méně a méně.

 

Autor: Bedřich Dvořák | sobota 8.8.2020 10:48 | karma článku: 25,89 | přečteno: 806x