Už je to tady ? Čína a USA spolupracují ?

Sbližování Ruska a Číny není určitě v dnešním zájmu USA. A tak se začalo ustupovat.Ćína odkoupí většinu potravinářských přebytků USA . A Rusko své přebytky dodá do Afriky.Všichni budou spokojeni a nastane dočasný klid.

Potraviny jsou důležitější než zlato,které se jíst nedá.

Zdroje v USA také říkají, že se připravuje změna finačního systému. Měl by se ukončit  fiat dluhový finanční systém a nahradit jej kvantovým finančním systémem (QFS), podloženým košem zboží v reálném světě. Nemusíte být finanční specialista, abyste si uvědomili, že současný systém je matematicky odsouzen k zániku. Za prvé, množství peněz obchodovaných denně na počítačích finančního systémem je doslova tisíckrát větší než základní aktiva v reálném světě, kterými mají být údajně podloženy. V současné době je 80% obchodování na burze prováděno počítačovými programy, což znamená, že umělá inteligence již kontroluje většinu budoucích rozhodovacích procesů kótovaných společností. To vše má velmi negativní efekty,které nelze jednoduše řešit a vyřešit.

Přemýšlet o znovuzavedení zlatého krytí měny je hloupost. Cesta zpět neexistuje.

Používat již triky s devalvací či revalvací také nemá cenu,protože existující globální finanční systém již funguje jinak. Jisté odlehčení dolarového systému lze pozorovat v přístupech států BRICS,kde se nedaří vytvářet paralelní světové hospodářské pohyby.

Na jednu stranu se mluví o globalizaci a na druhé se každý větší stát chová značně individualisticky.

Česko je mrňavá raritka,kterou nikde nikdo nebere již vážně. Do měnové unie jsme měli vstoupit již před 10 lety a byl by dnes relativní klid.. Naši bankéři a politici šachují již moc dlouho a nebezpečně..

Intervence  ČNB nás stály hodně prostředků a zlepšení ratingu to nenahradí.

Na pořadu dne je promyšlené odepisování dluhů všech států. Není jen jasné,zdá má jít o absolutní odpis či podmíněný nějakou časovou osou..

Ale když dluhy světa přesahují veškeré výkony a tvorbu zdrojů,tak to fungovat dále nemůže.Tlustá čára je opravdu nutná. Dříve to nahrazovaly světové války.

Naše deficity Státního rozpočtu jsou z tohoto pohledu směšné.

I dluhy občanů lze řešit direktivně. Jiná cesta k nápravě není. Dnešní sociální systém financuje i lichváře a podvodníky. To musí velmi rychle skončit. Zda to dokáže Babiš není vůbec jisté. Více je pravděpodobné,že se svezeme s nějakou mezinárodní akcí na ozdravení ekonomiky. Třeba i ve vztahu k inflaci Dolaru či Eura.

Možné je vše .

Makroekonomika funguje jinak než peněženka či zdravá firma.

Strach z budoucnosti je nutno eliminovat.

Bude potom líp !

Autor: Bedřich Dvořák | pondělí 18.11.2019 18:23 | karma článku: 9,12 | přečteno: 376x