Ukrajina a Latinská Amerika

Dnes se zprávy u nás točí kolem Ukrajiny. Sice nikdo pořádně neví, co se tam děje, ale je to IN. Opravdu jsem zvědav, jak dopadnou nejbližší volby. A to u nás i na Ukrajině. Co se děje v Africe a Latinské Americe je tak nějak TABU.

   Pořád nechápu, proč v těchto regionech nemáme kvalitní zpravodaje, obchodní zástupce a politiky na vyslanectvích. Jako vyslanci jsou tam posíláni zprofanovaní politici, kteří si tam užívají svoji trafiku. A jejich zájem je jednoduchý - vydržet co nejdéle. A nemít problémy. Peníze jsou potřeba.

   Naše firmy tam působí pomalu jako partyzáni s minimální podporou státu. O Africe je tady povědomí pouze v oblasti krutých válečných konfliktů mezi primitivními skupinami. A nikdo nerozlišuje co se dělo před dvaceti lety a dnes. O Latinské Americe jsme informováni pouze v souvislosti s kácením " deštných" pralesů, které jsou deštné jen v našich představách. I tím kácením se zjišťuje, že tam kdysi žádný prales nebyl. Byla tam rozvinutá civilizace , o které nic nevíme. V Africe je to podobné. Pod Saharou jsou obrovské zásoby vody. Proč tam jsou taky nevíme. Záhadologové občas napíší něco o pyramidách po celém světě. A to je vše.

 Daleko horší situace je v našich znalostech o současném sociologickém, sociálním a civilizačním vývoji v těchto regionech. Občas vidíme záběry domorodců v reklamních tričkách s plastovými kbelíky. A tak pořád žijeme v bludech a vůbec nejsme připraveni na obrovské změny, které přicházejí.

  Přiblblí politici v té naší civilizaci jen předvádějí své šílené teorie o přesunu barevného obyvatelstva do Evropy a vůbec netuší, že to tak opravdu nebude. A ani nemůže být.

 I když měsíčně přeběhnou tisíce imigrantů, tak to je naprostá nula. Stačí umět počítat základní násobilku.

   Problém je v tom, že nejsme na příliv nových obyvatel nijak připraveni. A to vyhlašujeme práva na sebeurčení a práva o svobodném pohybu lidí. A navíc tady v těch našich končinách není žádný ideální prostor. Jsou tu dnes vysoké životní náklady a značné strukturální problémy v zaměstnanosti. V létě vedro a v zimě zima.

A hlavně. Do lidí se tady pořád vtlouká teorie, že my jsme jiní ! A myslí se tím dokonce i to, že my  jsme lepší ! Jen to MY se nějak nedá moc dost dobře definovat. Je to přeci všechno naprostá pitomost.

A tak si hrajeme na nacisty a antinacisty.Vlastence a internacionalisty. Fašisty a antifašisty. Rusofily a anti... anti... anti ......         

Když někdo věří heslu..... Čechy Čechům -   tak by se měl jít léčit.

  Ještě, že bude všechno jinak. Vývoj nejde zastavit a zakázat. Nové technologie v informatice se rozšířily po celém světě během několika let. GPS a další navigační technologie hlídají každý koutek zeměkoule.

  A nové zdroje energie budou uvedeny v život během velmi krátké doby. Tvrdit, že tu je málo místa pro současný stav obyvatelstva je hloupost. Většina území na zeměkouli je neobydlená. A to z různých důvodů. Ale tyto problémy s obýváním se dají změnit velmi rychle. Jen musí být prostředky a možnosti.

A ty jistě budou. Stačí se zamyslet nad vývojem lidstva za posledních 100 let. I posledních 20 let je zajímavých. Kdybychm se nechovali jako pitomci - tam máme již mnohé vyřešeno.

 

snad již ta éra blbnutí opravdu končí ...................... a proto bude líp !

Autor: Bedřich Dvořák | středa 23.4.2014 10:15 | karma článku: 7,50 | přečteno: 312x