Technologie tetování předběhla reálnou psychiku společnosti.

Každý si již musel všimnout podivných pokreslených zad žen a nohou podivných mužů.Lavina obrázkových lidí je větší než úbytek komiksových časopisů.Proč si lidé nechávají na své kůži vytetovat obrázky,které vlastně vůbec nechápou ?

Již jsme překonali dobu,kdy se odlišná sexuální orientace považovala za psychickou chorobu.Nechali jsme se přesvědčit,že to je vlastně normální vztah značné části populace.V mnoha zemích to již není považováno za genetickou poruchu člověka.

To tetování  je něco jiného. Zde se někdo chce zařadit někam výše, než jsou ostatní a tetování považuje za dobrou cestu k těmto výšinám. Tetování vyžadují lidé s minimálním vzděláním i vyskoškolští absolventi. Jenže všichni tvrdí to samé.

Odpůci pokreslených těl nás nechápou !

V některých částech světa je tetování tohoto stylu znakem příslušnosti k nějaké sklupině,která se řídí odlišnými pravidly chování. Zvláště to je známo o Japonsku,Číně a určité populace v USA. To nemusí být přímo zločinecké gangy či něco podobného. To je pro tamější společnost určitá nutnost odevzdání se do vlivu jiných.

U nás to má asi ukazovat na osobní odlišnost a jisté zařazení do své vysněné elitní společnosti vyvolených.

V Africe a jiných částech "třetího" světa to je spojeno s přijímáním do dospělého života a mnohdy je to propojeno i s určitým fyzickým utrpením,které asi těžko chápeme.

U nás je to hodnota,kterou vám nemůže vzít ani exekutor a ani soudní rozhodnutí,když jdete do vazební věznice..A není to tolik pomíjivé,jako speciální jídlo,alkohol nebo drogy. Tito lidé si doplňují své sebevědomí ještě dalšími pomíjivými zážitky, které nejsou vůbec turistické.

Doba je prostě jiná a těžko něco kritizovat.Lavinu někdo spustil a nelze ji jednoduše zastavit.

Jen netuším,co bude následovat.

Bude to návrat k praktikám divokých kmenů v Amazonii,Indonezii,či v Africe ?.Doplní se to Obřízkou bez ohledu na sexuální orientaci žen i mužů ? Budeme se ještě zdobit zjizvením kůže a vypalováním vzorů žhavým železem ? Nebo vytahováním krků a pysků, či ušních boltců na obličeji ?

Nebo  bude následovat masové čipování lidí s mnoha technickými výhodami ? Dnes jsou možnosti obrovské.

Budeme se dělit na ty,co již jedou v nových trendech a zastánci starých pořádků ?

Uvidíme.

A snad potom bude líp!

Autor: Bedřich Dvořák | sobota 4.7.2020 10:39 | karma článku: 25,79 | přečteno: 858x