Tak ty teroristy opravdu rozdrtíme !

Prezident USA nám ukazuje cestu, jak bojovat s nepřítelem.Uvalí na kohokoliv sankce a je vyřešeno. Bohužel to vypadá jako 1892 vážné varování vedení ČLR před padesáti lety. Podobně varovali i vůdci v období reálného socialismu.

Období útočných válek se snad již nevrátí v plné síle a tak je na pořadu dne válka jiná. Prý lepší a promyšlená.Jsou války ideologické,studené.horké,digitální, sofistikované a ty nejlepší -hybridní.

Pojmem hybridní nic nezkazíte,protože stejně nikdo neví o co jde. Prostě je to nějaká kouzelná míchanice.

Bohužel jsme si již na ty sankce zvykli a držíme hubu. A nejen my tady v mrňavém Česku,ale celý svět.

Samozřejmě je to obrovské plýtvání prostředků,při skoro nemožné kontrole těchto sankcí.

Když u nás parlament vymyslí nějaké sankce na kohokoliv,tak se vykašleme na kontrolu a je to.Velká akce EET nefunguje proto,že kontrola je tak drahá a složitá,že se raději namátkově kontrolují jen rybky,které se sami zamotají do sítí. A velké ryby se zase chechtají nad naší neschopností. Problém je v celé EU a budeme muset převzít zkušenosti z USA,kde daně řeší mnohem lépe. A jak řekl kdysi jeden moudrý státník : "lidé jsou spokojeni podle toho jak je moudrý daňový systém". Možná to řekl trošku jinak,ale obsah je stejný a pravdivý.

Tady je každý znalec a ekonom a netuší,jak si sám na sebe plete bič. Je jasné,že toto období nesmyslných akcí poškozuje více ty,které má podporovat. Je to přechod k dalšímu kroku při použití umělé inteligence,neb nějaký program v super počítači by blbnout neměl.

Nevěřím,že tým poradců prezidenta Trumpa používá algoritmy umělé inteligence,protože to by byl opravdu již  konec. Podle mne jde o nedostatek informací a z toho vyplývající chybné rozhodování. Bohužel to stojí biliony dolarů a přináší utrpení mnoha lidem.

Jsem jen přesvědčen,že i tato politika má svůj smysl,protože ukáže slepé uličky a chybné cesty vzhůru,které nemohou fungovat.

Vývoj celosvětové společnosti zažije ještě mnoho zkoušek,omylů a tragedií,než se ustálí na nějaké přijatelné cestě.

Ale cesta je jasná, jen musíme vytrvat.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bedřich Dvořák | středa 26.6.2019 13:17 | karma článku: 6,89 | přečteno: 254x