Sudové víno a dálniční známka.

Tak nám to zase před volbama houstne. Zubaří křičí,že se neuživí, víno budeme pít pořád dražší a dálnice v EU budou jen továrnou na peníze.A politické figury budou i nadále žít v úplně jiném světě.Na lid dole musí být přísnost.

A tak postupně. Zubaři pracují tři dny v týdnu a zbytek času pronajímají ordinace jakýmsi hygienikům a kupodivu obě skupiny se uživí i nadále.Je to stejné jako u řemeslníků a opravářů, kteří také nemají zájem o levné suroviny a součástky, protože jejich práce potom vypadá jako almužna. A to se vyplatí ! Když jsem pokrývači vysvětloval, že položení střešní tašky na připravené latění nemůže stát stejně jako ta taška, tak se durdil.Proto dnes již zednící zásadně nestaví s pomocí připravované malty nebo štuku, protože by vypadali jako vydřiduši. To není jen vývoj techniky přátelé.A OBI či jiná "staviva"prosperují bez ohledu na cenu !

Ohledně vína si nedokáži představit, že by milovník vína nepoznal nějaké patoky. A mimo jiné takové zcelování vína se dělá všude a víno se tím šlechtí a vylepšuje. Určité červené odrůdy se pěstují hlavně kvůli barvení jiných vín. Co to tedy je to pančování vína pořád nechápu.Mimo jiné jsem na Moravě ve sklípku několikrát omylem ochutnal víno pro " pražáky" a to se opravdu pít nedalo.Kdo neví, že víno přímo ze sudu chutná jinak než z krabice, tak netuší o čem píši. Samozřejmě vím, že se tím trh trošku vyčistí a ti schopní najdou své cestičky, jak si na Moravě nechají vyrobit vlastní víno podle objednávky. Ono to tak stejně již funguje.A ti budou nerušeně fungovat dál. To vše chápu, jen nechápu, proč to dělat tak složitě.  Žádné kontrolní orgány stejně nic nezjistí.Současný stav distribuce s pomocí nerezových sudů a dusíku všem vyhovuje. Tak co ti naši poslanci pořád blbnou ? Ví někdo, kolik stojí lahev, plnění na úrovni, viněta a pravý špunt ? A tak si raději za stejnou cenu koupím sudové víno, protože to je o třídu lepší kvalita !

Dálniční známky v EU opravdu musí být jednotné a nebo jednotně by neměly být nikde. Je to trošku podobné jako u DPH a jiných daní. Ale stejně tak u zdravotního a sociálního pojištění,školství a důchodů.Buď budujeme jednotnou a úspěšnou Evropu a nebo budeme dělat neustále nějaké problémy.V USA nyní jejich nový Obamův zdravotnický domeček zase Trump zboural a tak se nemáme kde poučit,jak to dělat lépe a radostněji. Prý to vyřeší roboti, neb bude nadbytek peněz a nikdo žádné spoření na stáří nebude potřebovat vůbec a zdravotnictví veřejné bude zdarma.

Zatím se jen hádáme,případně závidíme a nadáváme na cokoliv.

Jen můžeme zavidět mladším generacím, že se možná něčeho lepšího dožijí a my jim do toho nebudeme již kafrat, že jsme něco podobného před mnoha lety zažili také.Holt byla a je jiná doba.

 

A snad ta nová doba bude mnohem lepší. A bude líp  - letos to dokonce prý začíná !

Autor: Bedřich Dvořák | pondělí 23.1.2017 17:51 | karma článku: 18,20 | přečteno: 413x