Studentka navrhla radikální změnu pro Strahov

Samozřejmě je Strahovský stadion zbytečný a nevyhovující. Ale budovat tam byty je hloupost.Vedle jsou  staré studentské koleje s určitým vybavením a moderní Kampus na současné úrovni potřebuje Praha mnohem více.

Zde si můžete poslechnout moderní názory :

https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/stadion-pro-stovky-tisic-cvicencu-dlouha-leta-chatra-studentka-navrhla-radikalni-zmenu-pro-strahov-39900?dop-ab-variant=&seq-no=1&source=hp

Budoucnost národa vždy určuje především vzdělání. Dnešní podmínky pro studium jsou mnohdy za hranicí únostnosti jak z hlediska účelu, tak nákladů.

Strahovské koleje slouží již mnoho desetiletí a relativně dobře. Jsou i pamětníci-obyvatelé z hluboké minulosti,kdy stálo měsíční ubytování 50 Kčs a jedno teplé jídlo 2.60 Kčs. Tramvajenka stála taky snad 50 Kčs.

Pro mladou generaci uvedu i průměrný příjem,který dosahoval něco okolo 2000 Kčs čistého.

Dokáži si představit poměrně dobře stav kvalitních železobetonových konstrukcí, které relativně malými úpravami lze přebudovat na množství ubytovacích pokojů a určité vnitřní zařízení pod tribunami upravit na přednáškové sály a sály pro hudební akce. Plochu lze samozřejmě upravit na parkovou úpravu.

Samozřejmě by se jednalo o investice v řádu stovek milionů Kč,ale sloužily by dobré věci.

Nebo je lepší budovat v centru Prahy síliště nového typu a jezdit do práce desítky kilometrů ?

Já jsem přesvědčen,že jde o hloupý nápad, který neřeší potřeby Prahy. A to nezmění ani ocenění věhlasných architektů.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bedřich Dvořák | neděle 19.11.2017 15:59 | karma článku: 13,63 | přečteno: 664x