Spojené státy zasáhly sněhové bouře, zrušeny byly stovky letů.

V USA mají dost nečekanou nadílku. Asi jim Rusáci poslali sníh a vítr. Konspirující lidé v tom vidí dokonce Boží hněv, protože chování administrativy USA je již tak zvláštní,že je živnou půdou pro jakékoliv konspirace

Samozřejmě, pokud by to měli v Rusku v rukou,tak by poslali takové počasí jako varování a odvetu.Putin ustupuje a ustupuje a vše má nějaký konec. Válečníci v Rusku by jistě rádi poslali místo raket krupobití a sníh. Snad to zatím, nejde.

Škody jsou ale obrovské a svět to musí nějak zaplatit. Číňané připravuji úplnou směnitelnost jejich měny a to je obrovská rána jak pro USA,tak pro Rusko. Použití Dolaru jako mezinárodního platidla je o to horší,protože Dolar není od dob prezidenta NIxona ničím podložen. Celý svět ví,že to jsou jen dluhy v USA, na které se může sázet.Poslední zachvěvy ekonomiky v USA vedou k tomu,že jsou pořád zajímavé Státní obligace a jiná finanční kouzla, i když se ví,že obrovský dluh nelze nikdy splatit. Navíc není komu.

Od dopisu pana Kalouska,kdy nás seznamoval s dluhem každého jednotlivce, před několika lety, jsou lidé zmatení a nechápou makroekonomické souvislosti. Ale nějak se nekomentuje,že z každé koruny dostane stát minimálně 50 % zpátky.

Již aby tu byla ta nová průmyslová revoluce a roboti budou makat za nás. A to prý bude brzy.

U nás se nyní zjišťuje,že se s tím dá také manipulovat. Dnešní nacházení miliard bylo asi dlouhodobým a chráněným tajemstvím, které sice porušil například pan Špidla  a Paroubek, ale byli rychle uklizeni mimo hlavní proud.

Dnes posilování koruny jistě nahrává při objevování těchto úspor , Současná vláda sbírá body. Inflace roste velmi mírně proti posilování koruny a tak je vše OK. Lidé se radují,že pojedou levněji na dovolenou a Číňané sem chrlí dodávky zboží za miliardy.

Ono je vše jinak, a to věděli i soudruzi před rokem 1989. I tenkrát jsme byli jen malinkou zemičkou, která byla přisátá na ty větší. Dnes je to stejné. Vystoupit z EU je nesmysl a z NATO to také již nejde.

Neznám tajné dohody v rámci EU. Nedávno jsem četl,že kurz koruny před připojením musí být pod 18 Kč za Euro, a na tom něco bude,

Potom i nám nebude vadit ani sněžení v dubnu, i kdyby to měli ti Rusáci v rukou doopravdy.

Autor: Bedřich Dvořák | neděle 15.4.2018 9:40 | karma článku: 13,84 | přečteno: 401x