Slovenský a český pohled na vývoj dnes.

Když jsme před lety rozpustili Československo,tak to byla z nouze ctnost.Mnozí po tom toužili.Tady se někteří i smáli Slovákům.Dnes je situace jiná a zase nevidíme ty správné perspektivy.

Je jasné,že Slovensko je pod optimální velikostí svého obyvatelstva a Česko je jen tak tak na hraně možností.Všichni se bojí Evropské federalizace,i když většina lidí neví,co by to znamenalo.Na Bruselskou administrativu nadáváme, i když vůbec nevíme,kam směřuje Evropská ideologie.Naši europoslanci mlčí jako ryby a žádnou osvětu nepřinášejí. Nikomu se nezpovídají a tak mají jen hezké trafiky. Hlavně zase dobře lžou,jako za socialismu.

Nabízí se dočasně trvalé řešení. Je možno zvážit určitou konfederaci se Slovenskem. Jeden centrální parlament a dvě jakési národní rady s určitými pravomocemi. Mělo by to být propojeno s připojením do měnové únie a tady by nenastala zásadní finanční revoluce nebo velký zmatek..

Nadnárodně by se vyřešily určité nutné úřady s tím,že budou navázány na nadnárodní instituce EU.

Armáda i složky záchranného systému by mohly být pod jednotným vedením.Stejně se zrealizuje Evropské Armáda !

Ministerstva by ,mohla být zásadně reorganizována s ohledem na budoucí požadavky. Bohatě by postačilo 50%  současných personálních stavů při sjednoceném vedení. Školství by mělo být zase jednotné,jako před rokem 1989. Všem to vyhovovalo. I veřejnoprávní instituce jako televize a rozhlas by mohly být zase jednotné. Samozřejmostí by byla úplná harmonizace daňových systémů i právních záležitostí.

Je zde nyní tisíce dalších možnosti,jak věci zlepšit.

Uvažuje vůbec někdo i o takovéto přednesené alternativě ?

Stejně na vlajce Česka je pořád slovenská modrá barva ! Návrat slovenštiny je žádoucí a všichni by to přivítali.

mohlo by být i líp !

 

Autor: Bedřich Dvořák | pátek 15.11.2019 17:06 | karma článku: 10,01 | přečteno: 320x