situace se opakuje ? Je to jen vývoj ve spirále ?

Před rokem 1989 většina lidí nevěřila tehdejšímu režimu.A to včetně většiny komunistů. Respektive členů komunistické strany. Komunistů duchem bylo minimum. Dnes se věci vrací zpátky.

Demonstrantti chtějí odstoupení Babiše a nejraději by viděli na postu předsedy vlády nějakého Hurvínka. Na Ukrajině to již udělali. Je tamější vývoj naším vzorem ? Milovali by nás politici z USA a EU ?

U Babiše je to systém menšího zla.Skutečných fanoušků má minimálně,ale lidé volí menší zlo.Drahoš vyhořel na postu plánovaného prezidenta,stejně jako kníže.

A navrhovaný Petříček je asi ten plánovaný Hurvínek na trůně.

Chybí nám patřičná ideologie a vhodní kandidáti na cokoliv. Všichni ministři jsou univerzální figurky ,kteří vezmou cokoliv. Proto to také tak vypadá. Žádný člen vlády není osobnost.A univerzální odborník neexistuje.

V parlamentu je to velmi podobné. A senát je jen odkládačka nepochopených,kteří potřebují teplé místečko s dobrým platem pro zajištění nějaké satisfakce. Za co ?

Bohužel je to velmi podobné ve všech zemích v té naší rozvinuté Demokracii.

Hlavním nebezpečím je prý vývoj v Rusku,který není přijatelný a zvláště nepochopitelný vývoj v Číně,kterým vše vychází a funguje.

Kombinuje se nenávist a strach z kohokoliv. Nějaké přátelství mezi lidmi a národy se již nenosí.

Chybí nám ta idea dalšího vývoje k lepší společnosti. Vytváří se nenávist mladé generace ke starší a rasismus nejhoršího zrna se přehlíží.

Vůbec tu přece není žádný problém s imigranty. Vietnamci se zahnízdili a již nikomu nevadí.

Česká republika může v pohodě přijmout 2 miliony lidí. Samozřejmě postupně,protože nejsme na to vůbec připraveni. Nějací zedníci z Ukrajiny jsou nesmysl. A odlákání inteligence se musí zakázat.To si tam mají prožít normalizaci jako po roce 1968 u nás ? A tam to bude mnohem horší.Tady chceme dopadnout jako v USA,kde nikdo nic pořádně neumí ? Podporou učňovského školství jsme to mohli dávno vyřešit během 5 let.

Nová generace u nás trpí nedostatkem informací o budoucnosti.Likvidujeme si dřívější systém univerzálních dělníků a pracovníků.

Vůbec nejsme připraveni na změny v začínající průmyslové revoluci 4.0. Je podporován jakýsi konzervatismus českých ručiček a prý tvrdé České koruny. To prakticky skončilo v letech čtyřicátých. Ani doba socialismu tomu nepomohla.

Máme podivnou společenskou elitu nevzdělanců bez praxe a celebrity se silikonovým poprsím a metrosexuály.Ideálem je pracovitý homočlověk. Proč ?

Bude líp ?

a Kdy ?

Autor: Bedřich Dvořák | sobota 28.12.2019 18:38 | karma článku: 29,61 | přečteno: 937x