Sama já se tetuji, letuji a drátuji......

Pamětníci mne opraví,protože jsem jistě přehodil slova Vodňanského a Skoumala v jeho známé hře.Vůbec mi nevadí,když se někdo propíchá piercingem, nechá otetovat či jinak upravit podle svých představ. Spíš mne zajímají důvody.

Občas mne praští do oka nějaké šílené obrázky, které si někdo nechá někam umístit.V počátcích této manie mne zaujaly podivné propleteniny špičatých jakýchsi ornamentů, které se objevily také na tričkách i kapotách automobilů. Bohužel jsem nikdy nezjistil, co to je za symboly. Dnes technika pokročila hlavně v oblasti tetování a jde asi vytetovat skoro vše. A barevně. Zde zase nechápu nápisy v čínských znacích,hebrejštině či arabštině. Většina nositelů těchto nápisů asi ví o čem to je, ale tím jejich znalosti končí. Potom jsou zajímavé obrázky na nohách u mužů a rozsáhlé výtvory u žen kdekoliv. Myslím si, že to je určitá duševní choroba a tímto stylem si někdo něco kompenzuje. A co si kompenzuje, je jeho problém.

V oblasti piersingu je asi hodně specialit v intimním piercingu,ale do těchto spelečenství nechodím a tam nemohu nic hodnotit. Naušnice již nikoho nijak nepřekvapí a určité postpubertální výstřelky odpovídají době.

Vyznavači tohoto stylu mne sice mohou poučit,ale asi pouze pro každý jednotlivý případ, protože je asi každý člověk jiný. Kérku  určitě obdivuje ten, co ji plánuje. Člověk nepotetovaný může být tolerantní jakkoliv,ale nepochopí to. A to jsem já. Chybí mi ta estetika. Skrytý význam bohužel asi dobře nechápu.

Bohužel ani nechápu zkrášlování těla pomocí lékařských estetických zákroků, které jsou daleko za úpravami pro zlepšení vzhledu. Plastickou chirurgii chápu a dokáži ocenit opravdové zákroky, které něco vyřeší či odstraní problém.

U žen moc nechápu, proč si nechávají pořád nějak vylepšovat prsa. Samozřejmě chápu nárust jejich sebevědomí. Ale všeho s mírou. Většina těch přešitých krasavic je vhodná jen na fotografování do módních medií. Ale tam to Photoshop udělá lépe a levněji.

Tak nevím. Nechci jmenovat,ale to si každý představí kohokoliv sám. 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bedřich Dvořák | pondělí 13.2.2017 19:09 | karma článku: 18,28 | přečteno: 361x