Radon a živá voda v Česku. Vzpomínka na pohádky o Vánocích !

Je známo,že v mnoha zemích se nechází voda obohacená Radonem.Jsou tisíce let zaznamenávány  zázračné účinky této zapomenuté terapie.V posledních letech je to Burjatsko v Rusku v oblasti Bajkalu a Zabajkalí,kam se jezdí lidé léčit..

U nás je to například oblast Kolína,Kutné Hory ,Čáslavsko a okolí Uhlířských Janovic .Všude jsou nějaké prameny " živé" vody. Známý je pramen v Sudějiově u kostela,pramen ve Velkém Oseku i Poděbradech.

Kousek od Kolína bylo kdysi pobřeží moře z období "Křídy" u Nové Vsi s množstvím zkamenělin. Kutná Hora je známá těžbou nerostů obsahujících Stříbro. Celé podhůří Železných hor má jistou mystickou minulost a okolí hor Kutných také.

Podobné oblasti jsou po celém území ČR a vyvěrání Radomu je všude běžné. V 90 letech to byl postrach stavebníků a kšeft firem,které prodávaly rozbory a povinnosti při stavebních úpravách.

Dnes nějak tento zájem o "škodlivosti" Radonu upadl v zapomnění. Asi jen dočasně.

tady pojednání o nebezpečích

https://mapy.geology.cz/radon/

Při odběru vody u Sudějova je dnes jen tabulka o odběru na vlastní nebezpečí,neb voda obsahuje radioaktivní prvky.

Skutečně je asi v  této kotlině těch záhadných anomálií hodně.Kdysi profesor František Janouch, odborník na radioaktivitu, prohlásil,že budeme asi muset přehodnotit své názory na škodlivost radioaktivity. A ten léta pracoval i v Černobylu po roce 1990..I on sám funguje i v požehnanemé věku výborně ( nar 1931).Škoda,že výsledky jeho práce tady nejsou moc rozšířeny.Dnes žije ve Švédsku.

V současnosti již víme,že viry covidu si nějak moc nerozumějí s některým zářením. I Ultrafialové paprsky prý rychle zničí široké spektrum mikroorganismů i virů. Již se vyrábějí zářiče na podstatě LED,které prý výborně fungují.

Osobně jsme je vyzkoušel a subjektivně mohu prohlásit,že určitě " nějak" fungují pozitivně.Změřit vzorky vzduchu nedokáží,Jde jen o subjektivní pocit určité čistoty vzduchu. Asi jde také o synetrický efekt,kdy vzniká i ozon a ionizující záření obsahující záporné ionty.

U nás zatím bojujeme se skeptickým pohledem "odborníků".

Moc nechápu tuto politiku tápání v neznámu.

Jistě existují energie,které tyto energetické úkazy zlikvidují.

A zase bude dobře.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bedřich Dvořák | úterý 29.12.2020 13:21 | karma článku: 10,69 | přečteno: 325x