Proč tak usilovně pískají demonstrující v těchto dnech ?

Pustil jsem si přenos ze současných demonstrací v Praze  a vůbec jsem nepochopil,jak reagují lidé v davu.Kdykoliv řečník řekl cosi proti Babišovi,Zemanovi či Benešové,dav pískal a křičel jako na povel.

Máme to tady nějak vše pomatené. To,že říkají řečníci pitomosti a nesmysly je normální. Nemohou vše vědět a prý to k demokracii patří.V demonstracích jsou v davu asi lidé, složení z mnoha politických sympatizantů,protože těch skutečných členů politických stran je opravdu málo. Navíc je známo,že systém politických stran je nepřítelem demokracie,což zase využívají odpůrci těch ostatních stran.

Česky řečeno,že čím více tady máme politických stran a seskupení,tak máme méně demokracie. A samozřejmě ANO je takové nesourodé politické seskupení.

Jen na tom Václaváku se děje jakási protestující demonstrace,aby bylo něco vidět.

Všichni vědí,co je údajně špatně,ale nevědí,co by mělo vlastně být správně. Je správná jakási diktatura davu ? Je to nový druh anarchie ? A přitom je asi jasné,že anarchie je ten nejlepší způsob soužití ve společnosti. Anarchista není terorista omotaný výbušninou,ale člověk,který chce řešit společnost pomocí nejzákladnější vlastností a schopností lidí.

Kupodivu se jistou pravdu dočteme například i v "zelené knize",kterou napsal Muammar Al-Kaddáfí. Dnes se pomaličku zase vystrkují jeho myšlenky na povrch. Tato kniha je zatím na internetu ke stažení úplně svobodně. Jako studijní materiál ji určitě doporučuji, i když se Muammar Al-Kaddáfí dostal na seznam těch nejhorších zločinců a teroristů. Záleží mnoho na úhlu pohledu a schopnopsti pochopení jiných přístupu ke spolupráci ve společnosti.

Věřím ,že velká většina lidí demonstrujících za novou společnost uváděnou knihu nikdy nečetla ,ale jejich přístup z ní přímo vychází.Já si pomatuji,ře jsme ji objevili před mnoha lety při studiu na Vysoké škole.

tak si dovoluji maličký citát z této knihy :

"ZELENÁ KNIHA předkládá konečné rešení problému nástroje vlády.
Všechny politické systémy ve světě jsou nyní produktem boje o moc mezi nástroji vlády.

Boj může být mírový nebo ozbrojený jako jsou konflikty tříd, sekt, kmenů, stran nebo jednotlivců. Výsledkem je vždy vítězství jednoho nástroje vlády, at už je to jednotlivec, skupina, strana nebo   třída  a porážka lidu, tj. porážka skutečné demokracie.
Politický boj, jehož výsledkem je vítězství kandidáta na příklad s 51 procenty hlasů voličů,vede k diktátorskému vládnímu orgánu, maskovanému jako falešná demokracie, protože 49 procent voličstva je ovládáno nástrojem vlády, pro který nehlasovalo, ale který jim byl vnucen. To je diktatura.
Kromě toho může tento politický konflikt vytvořit nástroj moci, který představuje jen menšinu, protože jsou-li hlasy rozdělovány mezi několik kandidátů, jeden z nich získá více hlasu než jednotlivě kterýkoli jiný kandidát. Ale sečtou-li se hlasy těch, kteří jich dostali méně, mohou tvořit převážnou většinu.
Avšak kandidát s méně hlasy vítězí a jeho úspěch je považován za zákonný a demokratický!
Ve skutečnosti je tomu tak, že pod rouškou falešné demokracie je zřízena diktatura.

Taková je skutečnost politických systémů, převládajících v dnešním světě. Jsou to diktátorské systémy a je jasné, že falšují skutecnou demokracii."

konec citátu

A to je asi přímo jádro pudla,které chtějí změnit demonstrující.

Jen trošku nechápou,že se o to pokoušejí nadšení a duchem mladí již nejméně 80 let a bohužel zatím bezvýsledně.

A při volbách si uvědomte,proč jsou na kanditátkách ti " vyvolení" nějak uspořádáni podle hlasovacího pořadí na základě tlaku těch "vyšších" vyvolených. Proto jsou tam ti volitelní a nevolitelní ! 

Proto tam může být nějaký kandidát  již desítky let.

A to je opravdu typická diktatura moci dnešních dní

Autor: Bedřich Dvořák | středa 22.5.2019 16:06 | karma článku: 30,27 | přečteno: 1420x